van der Horst

Brands Hatch: Lamborghini wint, WRT Audi bezet rest van het podium

GRT Lamborghini Huracàn GT3
GRT Lamborghini Huracàn GT3
De GRT Lamborghini van Christian Engelhart en Mirko Bortolotti slaagde er in de vooravond in Brands Hatch ook in om de hoofdrace te winnen, na hun zege tijdens de kwalificatierace eerder op de dag. GRT leek op weg naar de dubbel maar een kapotte aandrijfas gooide roet in het eten. WRT kon twee wagens op het podium posteren na een sterke race én wat problemen van anderen. Jammer genoeg waren Dries Vanthoor (#5) noch Enzo Ide (#1) daarbij.
Rowe Racing BMW M6 GT3
Rowe Racing BMW M6 GT3
Bij de start namen de twee Lamborghini's van GRT het commando voor Markus Palttala in de Rowe Racing BMW. De Finse Belg moest echter gedurende de eerste wedstrijdhelft zijn meerdere herkennen in een opzittende Felix Serralles in de AKKA ASP Mercedes #88. Bij de pitstops veranderde er echter heel wat aan de kop van de wedstrijd. De op de tweede plaats rijdende Lamborghini #19 geraakte niet meer weg na de pitstop door een kapotte aandrijfas en even later was er een aanrijding tussen de Mercedes #88 en de tweede Rowe Racing BMW, die ook goed vooraan zat.

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
De Mercedes reed weg uit zijn box, moest een losliggend wiel ontwijken maar knalde bij dat manoeuvre prompt in de flank van de BMW die zich al in de fast lane bevond. Opgave voor de Beierse bolide en een drive through voor de Mercedes zorgden ervoor dat de rangorde er na de pitstops vooraan helemaal anders uitzag. WRT had immers met Leonard/Frijns en Stevens/Winkelhock twee Audi's op respectievelijk de tweede en derde plaats. Dries Vanthoor bracht zijn WRT Audi als vijfde binnen, achter de overgebleven Rowe Racing BMW. Enzo Ide kon na de pech tijdens de kwalificatierace niet beter doen dan de 14e plaats, Maxime Soulet tikte in de Bentley als 18e aan.

Foto's: Arne SImonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 7 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons