van der Horst

Brands Hatch: Enduro Motorsport wint na dramatisch slot

Enduro Motorsport - McLaren 720S GT3
Enduro Motorsport - McLaren 720S GT3
Na een trieste week voor het Britse volk, was er tijd voor drama in Brands Hatch, de voorlaatste manche van het British GT Championship. Team Abba Racing was op weg naar de overwinning, totdat het in de voorlaatste ronde technische problemen kende en de wagen moest opgeven. Hierdoor kreeg de Enduro Motorsport McLaren met Morgan Tillbrooke en Marcus Clutton de zege in handen.
Start 2022 British GT Brands Hatch
Start 2022 British GT Brands Hatch
De 2 Seas Motorsport Mercedes mocht van pole starten, maar echt wegrijden kon de Mercedes niet. Dit mede door drie safety car periodes nog voor de verplichte pitstops. Daarenboven hield de succespenalty van 15 seconden na Spa hen ook uit de strijd voor de overwinning. Daardoor kregen we een duel tussen de McLaren van Clutton en de Team Abba Racing Mercedes van Sam Neary. Daar leek deze laatste de bovenhand te halen, totdat in de voorlaatste ronde de benzinepomp het begaf en zo ook de overwinning wegvloog. Clutton moest nog de Barwell Motorsport Lamborghini van Adam Balon en Sandy Mitchell in de gaten houden, maar had genoeg voorsprong voor de winst met Tillbrooke. Derde eindigde de Century Motorsport BMW met Henry Dawes en Alexander Sims. Ian Loggie blijft nog steeds aan de leiding in de tussenstand.

Newbridge Motorsport - Aston Martin Vantage GT4
Newbridge Motorsport - Aston Martin Vantage GT4
In GT4 werd het een dominant vertoon met dank aan Darren Turner. Samen met Matthew Topham eindigde de Newbridge Motorsport Aston Martin bovenaan, voor de Steller Motorsport Audi van Richard Williams en Sennan Fielding. De Team Parker Racing Porsche van Jamie Orton en Seb Hopkins eindigde als derde. Hiermee zetten Turner en Topham een eerste stap richting de titel, al kan er nog veel gebeuren in Donington Park midden oktober.

Foto's: British GT 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 11 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons