van der Horst

Brands Hatch: Startfinish zege voor Mike Rockenfeller

Mike Rockenfeller - Audi RS5
Mike Rockenfeller - Audi RS5
Mike Rockenfeller, die van op de pole mocht starten, heeft de DTM wedstrijd op het circuit van Brands Hatch gewonnen en pakt alzo ook de leiding in het kampioenschap. Ook BMW met Bruno Spengler en Mercedes met Robert Wickens plaatsten een wagen op het podium. Augusto Farfus die uitkomt voor RBM leek op weg naar de tweede plaats maar moest kort voor afvlaggen opgeven met mechanische problemen.
Na de diskwalificatie van trainingssnelste Martin Tomczyk kwam de pole in handen van Audi-rijder Mike Rockenfeller. Op een droge piste nam Rockenfeller meteen de leiding  voor de BMW’s  van Farfus, Spengler en Wittmann. Tomcyk die van de laatste plaats moest vertrekken zette een remonte in die hem al snel binnen de top 10 bracht. Een drive through werd toegekend aan Adrien Tambay en Roberto Mehri die beiden verantwoordelijk werden geacht voor het moedwillig aantikken van een tegenstander.

Nadat alle rijders waren binnengekomen voor de eerste verplichte pitstop lag Rockenfeller nog steeds op kop voor de BMW’s  van Farfus en Spengler, de Audi van Scheider, de BMW’s van Wittmann en Hand en de eerste Mercedes met Wickens aan het stuur. Een ronde nadat Rockenfeller voor de tweede maal de pits had opgezocht parkeerde Farfus zijn BMW aan de kant van de baan. Spengler nam de tweede plaats over en had de beide Mercedes-wagens van Paffett en Wickens achter zich. Terwijl Rockenfeller probleemloos naar de zege reed kwam Wickens onder druk te staan Wittmann en Hand maar de Canadees kon zijn vierde plaats handhaven. Paffett als elfde gestart, kreeg een penalty voor het niet respecteren van de gele vlag en zakte af naar de zesde plaats waardoor Wickens opschoof naar het laatste podiumtrapje. Timo Glock pakte voor zijn tweede race in het DTM kampioenschap de dertiende plaats.

Rockenfeller neemt met 29 punten de leiding in het kampioenschap een blijft Spengler met één punt voor. Farfus valt terug naar de derde plaats. Bij de constructeurs heeft BMW met 101 punten een riante voorsprong op  Mercedes  (54 punten) en Audi (45 punten).

Uitslag:

01. Mike Rockenfeller (Audi RS 5)
02. Bruno Spengler (BMW M3)
03. Robert Wickens (Mercedes AMG C-Coupé)
04. Marco Wittmann (BMW M3)
05. Joey Hand (BMW M3)
06. Gary Paffett (Mercedes AMG C-Coupé)
07. Mattias Ekström (Audi RS 5)
08. Christian Vietoris (Mercedes AMG C-Coupé)
09. Timo Scheider (Audi RS 5)
10. Pascal Wehrlein (Mercedes AMG C-Coupé)
11. Miguel Molina (Audi RS 5)
12. Dirk Werner (BMW M3)
13. Timo Glock (BMW M3)
14. Martin Tomczyk (BMW M3)
15. Jamie Green (Audi RS 5)

Foto: Audi
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 19 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons