van der Horst

Brass Racing voor het goede doel en de titel naar Circuit Zolder

Marc Goossens - Brass Racing Ford Mustang
Marc Goossens - Brass Racing Ford Mustang
Brass Racing zal voor de finale van de NASCAR Whelen Euro Series te Circuit Zolder de bolide van Marc Goossens in een nieuwe kleurstelling zetten. Daarmee wil het Antwerpse team de bouw van diens nieuwe hoofdkwartier en de daaraan gekoppelde Brass Performance-afdeling wat meer in de verf zetten. Daarnaast zullen de troepen van Jerry De Weerdt zich nog steeds inzetten voor HOPE, de campagne die geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. Dat laatste initiatief krijgt overigens ook bijval van de organisatoren van het kampioenschap, die te Circuit Zolder eveneens hun steentje bijdragen.
  • Skylimit Events
Jerry de Weerdt & Marc Goossens
Jerry de Weerdt & Marc Goossens
"Op sportief vlak kijken we met ambitie uit naar onze thuisrace", zegt teameigenaar Jerry De Weerdt. "Ik sta op de eerste plaats in de Legend Trophy in Elite 2 en op de derde plaats in de Challenger Trophy in Elite 1. Het doel is dus duidelijk, die plaatsen behouden en zo mogelijk verbeteren, maar de Elite 2-ranking blijft mijn hoofddoel. We hebben de afgelopen weken veel getest, zowel in droge als natte omstandigheden, en het gevoel is goed, ook bij Marc (Goossens nvdr.) overigens."

Schets Brass Racing Ford Mustang van Marc Goossens voor NASCAR Finals 2016
Schets Brass Racing Ford Mustang van Marc Goossens voor NASCAR Finals 2016
Marc Goossens betwist niet het ganse kampioenschap, wegens enkele overlappingen met zijn IMSA sportscar-programma uit de Verenigde Staten. "Dat klopt", bevestigt De Weerdt. "Maar in Zolder is hij er terug bij en wel met een nieuw bestickerde wagen. We hebben getracht de typische Mustang-striping ook op de wagen te plaatsen; doorlopend van motorkap tot achteraan. Daarnaast hebben we op de zijkant de gekende Brass Racing-lijnen aangebracht, in eenzelfde stijl. De blauwe tinten sluiten tevens goed aan bij Marc Goossens' vaste sponsor Visit Florida, terwijl ook voor Brass Performance de blauwe kleur terugkomt in de huisstijl. Dat laatste is voor ons ideaal om de bouw van ons nieuwe hoofdkwartier in Rumst in de kijker te zetten. Aan de overkant van ons huidige atelier moet volgend jaar een nieuwe structuur verrijzen. Deze moet een thuis bieden aan zowel onze race-afdeling, als Brass Classic Cars en Brass Performance, waarmee we ons richting op onze specialiteit: de tuning van Mustangs."

Jerry De Weerdt - Brass Racing Team Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Brass Racing Team Ford Mustang
Ook naast het asfaltlint doet Brass Racing zijn duit in het zakje. "We hebben een actie uitgewerkt rond HOPE, het goede doel waarmee we reeds enkele jaren samenwerken. Hope heeft een nauwe band met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in Edegem en wil geld inzamelen voor het onderzoek naar kanker. Met het overlijden van Rupert Suply op slechts dertigjarige leeftijd eerder dit jaar, verloor de organisatie ook zijn bezieler. Toch is er geen sprake van stoppen, met onder meer zijn vrouw die het initiatief verderzet."

Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
"Zij zal voor een van de races in Zolder trouwens ook als Grand Marshal fungeren en op die manier nauw betrokken worden bij het wedstrijdverloop. Dat helpt natuurlijk om de visibiliteit van HOPE te vergroten, iets waar ook de organisatoren op initiatief van hoofdsponsor Whelen op inpikten. Zij zullen bijvoorbeeld in Zolder trachten geld in te zamelen via donaties van genodigden. Kanker maakt elke dag nog te veel slachtoffers en hopelijk kunnen we met initatieven als deze een oplossing iets dichterbij brengen."

Foto's Niels Vaeck, Martijn Wouters & Brass RacingDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 29 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons