van der Horst

BRC: Bédoret pakt meteen de kop in Omloop van Vlaanderen

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia
Sébastien Bédoret staat na drie proeven in de Omloop van Vlaanderen aan de leiding. Hij heeft een kleine bonus op Vincent Verschueren en Adrian Fernémont.
  • De Swert Opticiens
De 61ste Omloop startte in De Ruiter met een ex aequo. Adrian Fernémont (Skoda) en Vincent Verschueren (VW) deelden de besttijd, op een zuchtje gevolgd door Sébastien Bédoret (Skoda). De jonge pupil van Skoda pikte daarna zijn tempo van in de Ypres Rally terug op en pakte de volgende twee proeven voor zijn rekening. Bédoret verzamelde zo al een bonus van 3.9 tellen op Verschueren en 4.8 seconden op Fernémont. 

Ook Grégoire Munster (Hyundai) pikt zijn wagonnetje nog aan op 7.7 seconden van de leider. Niels Reynvoet (Skoda) is vijfde op 12 seconden van Bédoret. Kris Princen (Citroën) lijkt het moeilijk te hebben met het tempo en volgt al op 17.5 seconden. Pieter-Jan-Michiel Cracco mag tot de pechvogels gerekend worden. De winnaar van de Ypres Rally heeft remproblemen en volgt al op ruim een minuut van de kop.

Bij de Clio's staat Tom Rensonnet enigszins verrasend op kop na één proef. In de Stellantis Cup zitten ze al een proef verder. Daar rijdt Gino Bux alles op een hoopje. Bij de historics is het zoals voorspeld heel spannend met Bjorn Syx die een kleine voorsprong heeft op Paul Lietaer en PJ Maeyaert na twee proeven.

Service is er niet vandaag. Straks mogen de rijders wel zelf hun banden vervangen, waarna ze nog vier (nachtelijke) proeven moeten afwerken.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 3 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons