van der Horst

BRC: De Mévius boekt twee op twee in Omloop

ghislain de mevius
ghislain de mevius
Ghislain de Mévius heeft zijn tweede seizoenszege beet. In de 61ste Omloop van Vlaanderen was hij niet bij te houden. Vincent Verschueren en Adrian Fernémont mochten mee op het podium.
Zaterdagmiddag was de kloof al geslagen. Ghislain De Mévius (Skoda) had om en bij de 20 seconden voorsprong op Vincent Verschueren (VW) en Adrian Fernémont. Toen enkele tijden gecorrigeerd werden kwam Verschueren plots wel een pak dichter, maar de oudste van de broers de Mévius behield de controle en boekt zo een twee op twee in het BRC, na winst in de South Belgian Rally.

Hij doet ook een uitstekende zaak in het kampioenschap. Vincent Verschueren klampt wel aan in het BRC maar de rest kreeg een klein en minder klein tikje. Adrien Fernémont (Skoda) beperkte de schade met een derde plaats en winst op de Power Stage. De kampioen moest wel aanvallen want Grégoire Munster (Hyundai) kwam vervaarlijk dichtbij. Munster moest uiteindelijk tevreden zijn met de vierde plaats.

Kris Princen (Citroën) kwam nooit in het stuk voor en werd vijfde op bijna een minuut. PJM Cracco (Skoda) vond plots wel nog zijn ritme, maar moest uiteindelijk naar huis met een zesde stek, na zijn winst in Ieper. Gunther Monnens tikte aan als zevende en eerste GT met drie besttijden en de titel Koning van de Zoning op zak.

Bij de Clio's had Tom Rensonnet moeten winnen maar hij ging van de baan op de slotproef en liet zo de zege aan Gilles Pyck. In de Stellantis Cup hield zelfs een tijdstraf van een minuut Gino Bux niet van winst. Paul Lietaer won dan weer bij de historics, Tom Ceuppens in de M-Cup en Jelle Segers in het criterium.

Binnen drie weken is er al de East Belgian Rally.

Foto: Davy Degryse RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 5 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons