van der Horst

BRC: De Mevius op kop in South Belgian na eerste ronde

ghislain de mevius
ghislain de mevius
Ghislain de Mévius staat na vier proeven in de South Belgian Rally op kop van de koers. Hij gaat Adrian Fernémont en Kris Princen vooraf.
  • STX Motorhomes
Het was Nicolas Ciamin die het best opende en meteen aan de leiding kwam. Maar de jonge Fransman moest al snel op kant door een gebroken cardan. Er vielen in de openingsfase nog meer slachtoffers. Grégoire Munster plantte zijn Hyundai in een vangrail en moest ook opgeven.

Na de opgave van Ciamin nam Ghislain de Mévius gezwind over. Hij bouwde al een kleine voorsprong uit van ruim elf seconden op Adrian Fernémont, nog altijd regerend kampioen. Kris Princen moet de rol al een beetje lossen en telt een halve minuut achterstand.

De rest van de stand is nog een beetje onzeker want heel wat rijders moeten nog een tijd krijgen na de opgave van Munster die de weg versperde.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 26 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons