van der Horst

BRC: Ghislain de Mévius leider na openingsdag Omloop van Vlaanderen

ghislain de mevius
ghislain de mevius
BRC-leider Ghislain de Mévius mag gaan slapen als leider van de 61ste Omloop van Vlaanderen. Sébastien Bédoret en Vincent Verschueren zijn zijn dichtste belagers.
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia
Halfweg de openingsdag werd er wat rechtgetrokken qua tijden waardoor Ghislain de Mévius (Skoda) plots op kop kwam te staan. Hij speelde de hele dag haasje-over met Sébastien Bédoret (Skoda), maar de leider in het BRC zette zich met twee snelste tijden op kop na de openingsdag. Bédoret volgt op amper 3 seconden. Vincent Verschueren (VW) blijft ook aandringen en staat amper 8.1 seconden in de mincijfers tegenover de Mévius.

Op bijna een kwart minuut is Adrien Fernémont (Skoda) vierde. Niels Reynvoet is mooi vijfde op 21.5 seconden van de leider. Grégoire Munster (Hyundai) moest na de middag wat terrein prijsgeven en is zesde op 25 seconden van de Mévius. Kris Princen (Citroën) blijft zoeken naar het goede ritme en is pas zevende op ruim een halve minuut. PJM Cracco is na problemen opgerukt naar de 8ste stek.

In de Stellantis Cup staat Gino Bux nog altijd op kop al doet Charles Munster wel zijn best om te volgen. Zij moeten nog één proef afwerken vanavond. Ook in de M-Cup zijn ze nog niet klaar. PJ Maeyaert staat daar aan leiding. In historic heeft Bjorn Syx zich ontdaan van alle concurrentie. Maeyaert volgt al op een halve minuut van zijn merkgenoot. Bij de Clio's leidt Gilles Pyck de dans.

Morgen volgen er nog twaalf proeven.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 3 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons