van der Horst

BRC: Ghislain de Mévius op weg naar winst in Omloop van Vlaanderen

ghislain de mevius
ghislain de mevius
Ghislain de Mévius is op weg naar de overwinning in de 61ste Omloop van Vlaanderen. Hij heeft een twintigtal seconden voorsprong op Vincent Verschueren en Adrian Fernémont die duelleren om de tweede stek.
Na de opgave van Sébastien Bédoret (Skoda) deze ochtend en een sterke openingslus van Ghislain de Mévius (Skoda) blijft alles een beetje status quo. De leider in het BRC, die dus straks een uitstekende zaak doen in de strijd om de titel, houdt de concurrentie net ver genoeg om de laatste lus met enige marge af te werken. Vincent Verschueren is tweede op 19.6 seconden. De Oost-Vlaming moet zich echter meer bezighouden in de strijd om de tweede stek want Adrian Fernémont (Skoda), vanmorgen even tweede, staat op amper 3.7 seconden van de VW-rijder.

Ook Grégoire Munster (Hyundai) strijdt nog om het podium al wordt het moeilijk om die op regelmaat af te snoepen van één van de mannen voor hem. Munster staat op een halve minuut van de leider. Kris Princen (Citroën) hangt bijna op een minuut van de kop. De Limburger vond nooit een ritme dat goed genoeg was om de eersten te volgen. Ook PJM Cracco (Skoda) blijft wat hangen. Hij is zesde op zowat anderhalve minuut. Gunther Monnens is een uitstekende zevende in zijn Porsche, en dus ook eerste GT.

In de Stellantis Cup is Gino Bux op weg naar de zege met een bonus van ruim een minuut op Charles Munster. Bij de Clio's spant het tussen Gilles Pyck en Tom Rensonnet die alsmaar sneller gaat. Bij de historics mag Paul Lietaer op de Zoning nog bijna drie rondjes van een minuut teveel rijden, want Dany Kerkhof staat al op drie minuten.

Er restten nog vier proeven, waaronder de Power Stage.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 4 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons