van der Horst

BRC: Ghislain de Mévius pakt de zege in South Belgian Rally

ghislain de mevius
ghislain de mevius
Ghislain de Mévius heeft op overtuigende wijze de South Belgian Rally op zijn naam geschreven. Dat is de eerste manche van het BRC Kroon Oil kampioenschap. Adrian Fernémont werd tweede, Kris Princen moest vrede nemen met de derde plaats.
Er stond geen maat op Ghislain de Mévius aan de boorden van de Semois. Na het wegvallen van Nicolas Ciamin nam de Mévius over waarna hij zijn voorsprong stelselmatig wist uit te bouwen en daarna soeverein naar de winst reed. Adrian Fernémont zag zijn merkgenoot zoetjes aan wegrijden en ondank alle inspanningen moest hij vrede nemen met de tweede stek op, zowat een halve minuut van de winnaar. Kris Princen werd al snel op achterstand gereden. De Limburger leek dan ook snel vrede te nemen met de podiumstek en drong niet verder aan.
Integendeel, de Limburger moest nog even uitkijken voor een aandringende Maxim Potty die amper 15 tellen na Princen vierde werd.

Pieter-Jan-Michiel Cracco zette zich in de slotronde nog eens recht en besluit op een vijfde stek, net voor Bastien Rouard.

Charles Munster werd eerst voortrekker op een knappe tiende plaats. Glenn Janssens haalde het in GT en Benoit Verlinde toonde zich de beste in de nieuwe Clio Cup.

Foto: Davy Degryse - RIP
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 26 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons