van der Horst

BRC: Mini-startveld voor maxi-spektakel in EBR

Fernemont / Maillen - Skoda Fabia R5
Fernemont / Maillen - Skoda Fabia R5
Met de East Belgian Rally staat de vierde manche van het Belgische Rallykampioenschap op het programma. Ghislain de Mévius trekt als leider naar de Oostkantons. Een vrijgeleide zal hij niet krijgen, het kleine startveld is namelijk voor zowat een derde gevuld met R5/Rally2-wagens.
ghislain de mevius
ghislain de mevius
Het gaat plots snel in het BRC. De manches volgen zich snel op en zolang de BRC-leider maar blijft aan de start staan moet de rest volgen willen ze nog kans maken op de titel. Ghislain de Mévius (Skoda) mag met twee overwinningen op zak naar Sankt-Vith en is meteen ook de topfavoriet. Hij voert een klein veldje van ongeveer 45 deelnemers aan. Kleine schande, want het parcours is zowat het mooiste dat ons land te bieden heeft.

Er staan wel drie oud-winnaars aan de start. Adrian Fernémont (Skoda) won de laatste editie en zal gebrand zijn op een goede prestatie na een moeilijke Omloop van Vlaanderen. Zelfde verhaal voor Kris Princen (Citroën) die stevig moet scoren wil hij in de running blijven voor de titel. Cédric Cherain (Skoda), winnaar in 2016, is minder bezig met de titelstrijd, maar stond wel al vier keer op het podium. Niemand kan betere statistieken voorleggen.

Ook Vincent Verschueren (VW), Grégoire Munster (Hyundai) en Sébastien Bédoret (Skoda) kunnen strijden voor winst. Alledrie toonden ze de jongste wedstrijden dat ze in goede form verkeren, maar ze werden niet altijd beloond voor hun prestaties.

Guino Kenis-Bjorn Vanoverschelde - BMW M3
Guino Kenis-Bjorn Vanoverschelde - BMW M3
Zonder de Clio Cup en Stellantis Cup oogt het wat leeg achteraan. Romain Delhez heeft zijn zege bij de GT's enkel op te rapen na forfait van Tim Van Parijs, terwijl Thibaud Mazuin enkel hoeft af te rekenen met Jonas Dewilde bij de Juniors. In historic is er wel meer volk, al heeft de volledige top vijf verstek. Arthur Kerkhove is de hoogst genoteerde. Maar winnen wordt niet simpel tegen onder meer Dirk Deveux, Guino Kenis en Rainer Hermann. Bij de M-Cup dagen maar van vier concurrenten op, maar wel de top drie in het kampioenschap, met Tom Ceuppens, Franky Boulat en Philip Lommers. Loïc Pirot hoeft zich weinig aan te trekken van die strijd en kan voluit gaan voor winst.

Er wachten twaalf fantastische proeven, goed voor in totaal 146 km tegen de klok. Tegen 21 uur zal de winnaar gekend zijn.

Foto: RIP Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 22 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons