van der Horst

BRC: Munster meesterlijk naar eerste zege

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
De kop is eraf voor Grégoire Munster. De pupil van Hyundai heeft zijn eerste zege gepakt na een spannende wedstrijd in de East Belgian Rally, de vierde manche van het BRC. Munster is meteen ook de jongste winnaar ooit van een BRC-manche. Adrien Fernémont en BK-leider Ghislain de Mévius schuiven mee op het podium.
De vierde manche van het BRC vond plaats in Sankt-Vith en dat was meteen het decor van een spannende wedstrijd. 

Grégoire Munster (Hyundai) opende geweldig met vier snelste tijden na elkaar. Uiteraard mocht het talent uit Luik als leider naar de lunch. Adrien Fernémont (Skoda) en Ghislain de Mévius (Skoda) volgden wel gezwind en bleven de druk hoog houden.

Meer zelfs: Fernémont reageerde met twee snelste tijden in de tweede lus, maar ook Munster pakte er twee en kon zelfs zijn voorsprong wat uitbouwen. De Mévius haakte af.

Toen Munster een klein foutje maakte aan de start van de derde lus, zag Fernémont zijn kans schoon om dichter te komen en met een helse finale kwam de Belgische kampioen zelfs nog in de buurt. Maar Munster weerstond meesterlijk en matuur en reed alsnog naar een eerste BK-zege waarmee hij Hyundai een knappe winst schenkt. Fernémont strandde uiteindelijk op 3.5 seconden. De Mévius reed naar een derde stek op 21.6 seconden en blijft leider in het BK. Vincent Verschueren (VW) werd vierde op bijna twee minuten. Sébastien Bédoret (Skoda) verloor al snel veel tijd en moest vrede nemen met een vijfde plaats.

Benoit Verlinde
Benoit Verlinde
Bij de GT's ging de zege zoals verwacht naar Romain Delhez. In de M-Cup was Loïc Pirot de snelste van het pak. Hij was amper twee tellen sneller dan Franky Boulat die een gouden zaak doet in het kampioenschap. In het criterium ging de winst naar een heel sterke Benoit Verlinde en Anton Dupan die hun kans roken in die nevenwedstrijd omdat de Clio Cup geen onderdeel uitmaakte van de EBR.

Foto's: Sébastien TurkeryDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 25 september 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons