van der Horst

BRC: South Belgian trapt BRC (eindelijk) af

Fernemont / Maillen - Skoda Fabia R5
Fernemont / Maillen - Skoda Fabia R5
Na een jaar om snel te vergeten en een voorjaar dat kopje onder ging, kan het Belgische rallykampioenschap eindelijk uit de startblokken schieten. Het decor van de eerste manche: Vresse-sur-Semois, waar DG Sport een gloednieuwe manche organiseert, de South Belgian Rally. Het toegestane publiek krijgt meteen een vijfsterrenveld voorgeschoteld.
  • Dreamdrive
Voor vele rijders wordt het de eerste afspraak van het jaar, anderen steken al iets meer in het ritme, maar iedereen krijgt wel een gloednieuw parcours voorgeschoteld. Alhoewel, het parcours werd uiteraard al vaak gebruikt in de Semois.

Maxime Potty - Ford Fiesta
Maxime Potty - Ford Fiesta
Er staat een stevige krans potentiële winnaars aan de start. De meest in het oog springende naam is die van Nicolas Ciamin. De jonge Fransman is een vaste klant in WRC3 en komt nu hier bij on zijn geluk beproeven. Hij moet het wel opnemen tegen een resem Belgen met Adrian Fernémont voorop. De Waal is de laatste kampioen en stond ook vorig jaar op kop van het klassement. Verder is er ook Ghislain de Mevius die 2020 goed begon, maar zijn positie niet kon verzilveren en enkele oud-kampioenen zoals Kris Princen en Vincent Verschueren. En ook Grégoire Munster zal een taaie klant worden, de jonge pupil van Hyundai zal ook in het ritme zitten na zijn deelname in Polen vorige week. 

Enkele leuke outsiders zijn Bastien Rouard, PJM Cracco, Maxime Potty en Tobias Brüls ...

Tuur Vanden Abeele - Porsche GT
Tuur Vanden Abeele - Porsche GT
Op een droog parcours kunnen ook enkele GT's een rol spelen met Romain Delhez voorop. Al moet hij wel eerst afrekenen met Glenn Janssens, Christian Guillemin, Tuur Vanden Abeele en de Alpine van Stefaan Prinzie.

Gino Bux - Peugeot Rally 4
Gino Bux - Peugeot Rally 4
In de Rally4-categorie mogen we ook vuurwerk verwachten, met de aanwezigheid van de Luxemburger Hugo Arellano (Peugeot), die het opneemt tegen de Belgen Fred Caprasse (Peugeot), Jonas Dewilde (Peugeot), Charles Munster (Opel) en Valentin Vertommen (Opel). Ongetwijfeld wordt Gino Bux dé referentie.

Tom Rensonnet - Renault Clio
Tom Rensonnet - Renault Clio
Ook de nieuwe Renault Clio Trophy Belgium kent heel wat succes. De Clio’s Rally5 zijn toevertrouwd aan Tom Rensonnet, Pierre-Manuel Brasseur, Jeroen Catelin, Stéphane Delmelle, Matthias Delplace, Jérémy Doumont, Valentin Dozot, Thibaut Vandeputte, Benoît en Koen Verlinde en Gilles Pyck.

De rally telt ook mee voor het criterium en het historic kampioenschap.

De wedstrijd start zaterdagochtend en eindigt 's avonds na 150 wedstrijdkilometers, verdeeld over twaalf prachtige proeven.

Foto's: Davy Degryse en Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op maandag 21 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons