van der Horst

BRC: Titelpretendenten tonen hun kaarten in 61ste Omloop van Vlaanderen

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Dit weekend staat de 61ste Omloop van Vlaanderen op het programma, de derde manche van het BRC. Na de Omloop is het seizoen een derde ver, dus wordt het stilaan zichtbaar wie wil meedingen om de titel. De top zes in het huidige BRC stand tekent alvast present.
De 61ste Omloop ziet er net iets anders uit dan anders. Vooral de vrijdag is nu goedgevuld met zeven proeven. Op die manier kan de organisatie genoeg kilometers voorschotelen zodat ze op zaterdag een Power Stage kunnen houden, een grote meerwaarde voor rijders die mikken op het kampioenschap. De zaterdag oogt iets lichter maar met drie passages over de 26 kilometer van Passendale, zal het parcours loodzwaar blijven.

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
Wie niet meedeed in de South Belgian Rally en/of de Ypres Rally, moet nu wel de kaarten op tafel leggen. Ghislain de Mevius komt als BK-leider naar de Rodenbachstad, net als zijn dichtste belager Pieter-Jan-Michiel Cracco die naar huis komt met een Ieperse zege op zak. De nummers drie en vier, oud-kampioenen Vincent Verschueren en Kris Princen, moeten reeds op zoek naar de leiders. Daarnaast is er de terugkeer van huidige kampioen Adrian Fernémont die zichzelf kan opvolgen in Roeselare. En Sébastien Bédoret komt revanche nemen op zijn gemaakte zege in de Ypres Rally. Grégoire Munster en Niels Reynvoet staan iets verder in de BRC-stand maar toonden al dat ze kunnen meespelen voor winst, wat hun titelaspiraties extra bloed kan geven.

Benoit Verlinde
Benoit Verlinde
Bij de GT's is het uitkijken naar de clash tussen Gunther Monnens en Andy Lefevere, maar het is vooral in de merkencups dat het interessant wordt met in de Stellantis Cup een open strijd tussen onder meer Fred Caprasse, Gino Bux, Hugo Arellano en Charles Munster. Streekrijders Jonas Dewilde en Aaron Ollivier moeten tonen dat ze de kloof kunnen dichten. Bij de Clio's zijn Tom Rensonnet, Benoit Verlinde en leider Gilles Pyck de grote tenoren, met Jeroen Catelin en Corentin Dozot als belangrijkste uitdagers.

Ook in historic wacht een mooie strijd tussen onder meer Bjorn Syx, leider Stefaan Stouf, Dirk Deveux, PJ Maeyaert en uiteraard Paul Lietaer. De Omloop telt ook nog mee voor het TER, TER Historic, de Volvo Euro Cup en uiteraard de M-Cup dat met zestien wagens hofleverancier is voor de 61ste Omloop.

De debatten worden vrijdag omstreeks 17 uur geopend en sluiten ruim 24 uur later, na negentien proeven en 213 kilometer tegen de klok.

Foto: RIP - Davy Degryse & Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 1 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons