van der Horst

Belgian Masters: Endurance: Ook in Zolder legt GPR (Aston Martin) beslag op eerste startrij

GPR - Aston Martin V12 Vantage GT3
GPR - Aston Martin V12 Vantage GT3
Dat de GPR Aston Martin’s V12 Vantage GT3 (letterlijk) een klasse apart zijn weten we al langer, het feit dat beide wagens ook in de kwalificaties voor de Belgian Masters er een onderonsje van maakten is dan ook een evidentie. Michaël Schmetz nam in de ‘art car’ #9 de bovenhand en liet Tim Verbergt in de #100 een halve seconde achter zich. In de achtervolging is het PK Carsport dat goede papieren in handen heeft voor de allesbeslissende race van morgen. In handen van Anthony Kumpen moest de Audi R8 LMS GT3 +1.954s toegeven op de polesittende Aston Martin.
PK Carsport - Audi R8 LMS
PK Carsport - Audi R8 LMS
“We gaan morgen resoluut in de aanval, de set-up is goed, Maarten Makelberge blijft progressie maken en we hebben anderhalve seconde gewonnen ten opzichte van de eerste race hier op Zolder”, aldus een strijdlustige Bert Longin. Twee seconden achterstand in de kwalificaties is natuurlijk niet niks, maar de Aston's moeten morgen 2min50sec langer stilstaan in de pits. Indien de PK Audi morgen de klasse wint en tweede algemeen wordt (achter de Aston #100), dan is men kampioen. Het opzet is dus om minstens één Vantage te passeren tijdens de race.
 
Speedlover Monza - Ferrari 458 Challenge
Speedlover Monza - Ferrari 458 Challenge
Opvallend was de knaltijd van Frédéric Vervisch aan de het stuur van de Ferrari Challenge die hij deelt met Louis Soenen, de Kortrijkzaan realiseerde de vierde tijd algemeen (+3.779) en de snelste in GT Cup. Daarmee bleef hij de Belgium Racing Porsche (zesde) voor die ook nog aanspraak maakt op de algemene titel morgen. De ProSpeed Porsche realiseerde de vijfde tijd algemeen. 
 

Delahaye Racing - Volvo Silhouette S60
Delahaye Racing - Volvo Silhouette S60
De sessie maakte ook de nodige slachtoffers. Zo moest de NSC Porsche 997 Cup van Pieter ‘Syntix’ Dubois en Thierry Verstraete op een draagbed terug naar de pits worden gebracht nadat de wagen met een vloeistoflek tot stilstand kwam. Desondanks noteerde de wagen nog steeds de tiende tijd. De kwalificatie werd ook eenmaal onderbroken na een spectaculaire crash tussen de Curbstone FMA Ferrari van Raf Vleugels en de Delahaye Volvo S60 Silhouette. In de remzone voor de nieuwe chicane ramde de Volvo de Ferrari vol in de achterkant met aanzienlijke schade voor beide wagens tot gevolg.

Uitslag Qualifying BRCC Endurance Belgian Masters 2013 (PDF)

Foto: Martijn Wouters & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 12 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons