Spa Euro Race: Endurance: GPR Aston Martin wint opnieuw – Kumpen verliest tweede plaats in laatste ronde

GPR Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GT3
De endurance race van het BRCC kampioenschap in het kader van de Spa Euro Race kende nog een dramatisch einde. In de laatste ronde kreeg de Audi van Kumpen te kampen met een lekke band waarvan Bouvy profiteerde om alsnog voorbij de PK-Carsport wagen te gaan en de tweede plaats te pakken. Kumpen, Longin en Makelberge verliezen alzo kostbare punten in het kampioenschap en missen de kans om de leiding in het kampioenschap te pakken.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
Ondanks de verplichte langere pitstops is het toch weer de GPR Aston Martin Vantage van Verbergt/Dupont/Redant die met de overwinning ging lopen. De Engelse bolide nam na half wedstrijd de leiding over van de PK-Carsport Audi en reed van toen af onbedreigd naar de zege. Kumpen leek op een zekere tweede plaats af te stevenen wanneer zijn wagen in de laatste ronde een lekke band kreeg en de Limburger lijdzaam moest toezien hoe Bouvy hem nog net voor de meet voorbij ging. De Scuderia Monza Ferrari viel eerst zonder benzine om later in de wedstrijd van de baan te gaan. De Dodge Viper van Brass Racing moest eveneens de handdoek werpen toen het differentieel stuk ging.

MExT Racing Team - Porsche 997 GT3 Cup
Ondanks een extra splash and dash ging de Porsche van Derdaele/Heyer/Mattheus als vierde en eerste GT Cup over de lijn. Na de GC 10 V8, eerste Silhouette, bestuurd door Servais kwamen Wauters en van Elslander als zesde en tweede GT Cup over de meet in hun Mext Porsche. De Speedlover Porsche van Rik Renmans en Carlos Rivas klopte als zevende af, voor de winnaar in GT Challenger, de Porsche 997 Cup van Michael Albert en Martin Van Hove, en de Skylimit Porsche van Haane/Van Haeren. De "vrouwelijke Porsche" (Maes/Vaes/Ganser) van Skylimit eindigde overigens op de laatste trede van het podium in GT Challenger. Van Laere/Corten/Van Kelst kwamen in hun ProSpeed Seat als eerste bij de tourisme wagens over de meet op een elfde plaats algemeen.

Spa Euro Race: Het weekend in beeld gebracht
Dankzij zijn tweede plaats neemt het Prospeed Competition trio Frédéric Bouvy, Damien Coens, en Didier Grandjean overigens de leiding (129 punten) in de tussenstand over. Anthony Kumpen, Bert Longin en Maarten Makelberge (123 punten) zakken weg naar de derde plaats, na het Belgium Racing duo Dylan Derdaele/Kennet Heyer (124 punten).

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 8 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.