van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing Nicolas Jussy

Het Belgian Racing Car Championship had zijn tenten dit weekend in Spa-Francorchamps opgezet voor de eerste meeting in een reeks van drie opeenvolgende afspraken. In het kader van de Spa Euro Races diende één endurance van 180 minuten en twee sprints van elk 35 minuten afgewerkt te worden. Evenveel manches als het aantal waaraan Nicolas Jussy zou deelnemen aan het stuur van de SEAT Leon Supercopa #33 van Team Allure.
  • St. Paul
In de vooravond van zaterdag, deelde de Brusselaar het stuur met Jean-François Olivier, met als doel de overwinning in de categorie Toerisme Pro. « Alles verliep heel vlot, gezien ik vrij makkelijk de kop van het klassement in de categorie innam, legt Nicolas uit. Ondanks het fantastische werk van onze mechaniekers, staat tegen ons een professioneel team met een pak ervaring op internationaal vlak. De middelen die ze ter hunner beschikking hebben, gekoppeld aan hun mechaniekers die dagdagelijks bandenwissels oefenen, hebben het verschil gemaakt. Als je daar nog aan toevoegt dat Jean-François met remproblemen te kampen had in het begin van zijn stint, resulteert dit uiteindelijk in een tweede plaats. Een teleurstelling uiteraard, maar het kampioenschap is nog zeker niet gespeeld, gezien we slechts halfweg zijn. Je mag dus op ons rekenen om het tij te doen keren tijdens het openingsprogramma van de 24 Uren van Spa, die plaatsvinden het laatste weekend van juli… »
 
Andere weersomstandigheden, andere situatie de volgende ochtend, wanneer een lichte regen begint te vallen op Francorchamps bij het startsignaal0 van de eerste van twee Sprints van 35 minuten. Zeer moeilijke omstandigheden dus, gezien alle deelnemers, waaronder Grégory Paisse, de ploegmaat van Nicolas Jussy, waren vertrokken op slickbanden. In tegenstelling tot een heel pak concurrenten, vermeed de SEAT #33 elke mogelijke fout, waarmee ze de fisnishlijn in 5e positie algemeen afsloot, ofwel nog de 2e plaats in de categoerie Toerisme Pro, net achter een veel krachtigere nieuwgekomen BMW.
 
Nicolas nam dan weer de tweede manche voor zijn rekening, die in de gietende regen werd verreden. « Eindelijk de moeilijke omstandigheden waarop ik zat de wachten, legt hij uit. Net als Grégory heb ik geen enkele fout begaan, en ben ik erin geslaagd de finishvlag te kruisen op een algemene 3e plaats, net achter een Silhouette en een M3 die net iets te veel PK’s hebben om mee te kunnen vechten. Maar beter nog, de overwinning in Toerisme Pro is eveneens binnen ! Laat ons nu hopen dat we regen kunnen krijgen voor alle volgende wedstrijden van het seizoen... »
 
Dit uitzonderlijke resultaat van het duo op de SEAT Team Allure heeft als gevolg dat beide piloten het algemene klassement van het Belgisch Sprintkampioenschap nu aanvoeren, waarin Paisse de leiding neemt voor Jussy ! Een resultaat waar niemand op gehoopt had in het begin van het seizoen. Maar Nicolas heeft nu grote honger, en heeft de intentie om dit mooie voordeel te benutten, en zijn kansen tot op het einde te verdedigen…
 
Volgend weekend wordt de helm weer bovengehaald voor de tweede manche van de Be Trophy op het circuit van Zandvoort, aan de Nederlandse kust. De wagen van Nicolas Jussy, Fred Bouvy en Cédric Bollen zal er terug in de groene kleuren rijden, wat betekent dat de ‘kikker’ terug van weggeweest is ! En gezien Bollen onlangs op het Nederlandse circuit getest heeft en er heel goede tijden heeft kunnen neerzetten, the best is yet to come… 
 
Nicolas Jussy pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 11 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons