van der Horst

Brent Verheyen met Ulysse De Pauw en Stéphane Lémeret

DRM Autographe Fun - VW Fun Cup
DRM Autographe Fun - VW Fun Cup
Het was niet echt hetzelfde zonder. In Mettet schitterde de beroemde VW Fun Cup #2 van DRM Motorsport door afwezigheid. Voor het eerst sinds 2016 stond het beroemde nummer dat de Brusselse ploeg zo dierbaar is niet aan de start van een manche van de European VW Fun Cup. Om eerlijk te zijn, was de afwezigheid van de #2 in Mettet een beetje een klap", zegt Matthieu de Robiano, de man achter DRM. "We zijn erin geslaagd om een team samen te stellen voor twee races, namelijk Zandvoort en de befaamde 25 Hours VW Fun Cup. De #2 zal opnieuw een hoofdrol spelen en daar zijn we heel blij om. We hebben nu drie auto's die voor de eindzege kunnen gaan.
De nieuwkomer op de #2 en bij DRM Motorsport is een naam om de komende jaren te onthouden. Brent Verheyen is namelijk een van de beloftes van de Belgische autosport. De 19-jarige Limburger werd afgelopen seizoen tweede in het Belcar-kampioenschap aan het stuur van een Norma-prototype en heeft voor DRM gekozen om dit seizoen twee keer deel te nemen aan de VW Fun Cup. "Het is voor mij een terugkeer naar mijn roots, want ik heb mijn autosportdebuut gemaakt via de VW Fun Cup in 2020," herinnert Brent zich. "Destijds racete ik in een biplace om ervaring op te doen in het racen. Deze keer wil ik echter geen figrantenrol spelen, maar een koploper zijn. Ik ben erg blij dat ik voor DRM Motorsport mag racen, vooral in de #2, die een mythische wagen is in het kampioenschap. Bovendien zal ik racen met twee van de beste rijders in het kampioenschap. Beter kan je het niet aangeboden krijgen."

Het is geen geheim dat Ulysse De Pauw een van de snelste coureurs van het veld is. Vorig jaar miste de voormalig RACB National Team-rijder twee meetings en eindigde hij als tweede in de Hankook Qualifying Trophy. Recent kondigde hij een programma aan met Ferrari in de GT World Challenge, maar dat wisselt hij dus af met races in de auto waarmee hij in 2021 zo succesvol was. "Het is voor mij altijd een waar genoegen om voor DRM Motorsport te racen", zei Ulysse. "Ik beschouw dit team als een echte familie en ik kijk ernaar uit om ze na een lange winterstop weer te ontmoeten. Samen met Stéphane en Brent zullen we er alles aan doen om een trofee mee terug te brengen voor Matthieu die momenteel herstellende is van zijn ongeval in Imola."

Hij maakte deel uit van de crew die DRM Motorsport zijn eerste algemene podium bezorgde op het Franco Fun Festival in 2018. Stéphane Lémeret is sindsdien een bekende figuur geworden binnen het team dat niet ver van Hoogte Honderd in Brussel is gevestigd. Naast de twee jonge wolven, Ulysse en Brent, zal zijn uitgebreide ervaring een cruciale rol spelen om de #2 nieuwe lauweren te bezorgen. "In 2021 hadden we de snelheid om het algemeen klassement te winnen," stelt Stéphane. "We hebben dat bewezen door de race te winnen in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans. Maar het succes heeft niet altijd aan onze kant gestaan in het Belgisch kampioenschap. We zijn echter vastberaden om opnieuw te schitteren in Zandvoort en tijdens de 25 uur. De snelheid van Ulysse is indrukwekkend en Brent heeft geweldige dingen laten zien tijdens trackdays. We hebben alle kaarten in handen om eindelijk zeges te behalen in de European VW Fun Cup. We zullen daarbij ook aan Matthieu denken, die met ons had moeten racen maar moest opgeven om redenen die we allemaal kennen."

Afspraak op 23 en 24 april tijdens de Benelux Open Races in Zandvoort om de #2 en alle andere VW Fun Cups van DRM Motorsport in actie te zien!

Foto: VW Fun Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 15 april 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons