van der Horst

British GT Championship 2012 van start met 27 deelnemers

British GT 2012
British GT 2012
Ook het Britse GT3 kampioenschap kent dit weekend zijn start op het circuit van Oulton Park. Het Britse GT kampioenschap, waar naast GT3 wagens ook GT4 wagens zijn toegelaten, blijkt na twee zwakkere jaren aan een heropleving begonnen. Zevenentwintig wagens komen er dit weekend aan de start waaronder 18 GT3's. Favoriet is het Trackspeed team dat niet minder dan drie Porsche 997 GT3 R's inzet.
Verleden jaar konden we het Brits GT kampioenschap nog aan het werk zien op het circuit van Francorchamps, maar dit jaar laat het kampioenschap ons land links liggen. Was het deelnemersveld verleden jaar niet bijster groot - de race op Spa werd gelukkig aangedikt met deelnemers die kwamen testen in het vooruitzicht van de 24 uren - dan mag men dit jaar enigszins spreken van een heropleving. Voor de eerste race schreven zich 27 wagens in waaronder 18 in de topklasse. Eigenlijk telt de klasse 19 deelnemers maar de nieuwe Chevron GR8 GT3 is nog niet gehomologeerd en start dus in de invitation klasse.  

De favorieten bij de titel zijn natuurlijk te zoeken bij de teams die GT3’s inzetten. Vooreerst is er Trackspeed dat drie Porsche’s inzet met daarop namen als Richard Westbrook, Steve Tandy en Tim Harvey. Eveneens aan de start met Porsche is het teruggekeerde Motorbase Performance waar één van de twee wagens bemand wordt door Nick Tandy en Steve Parish. Uitkijken is het naar de prestaties van de nieuwe Aston Martin Vantage van Beechdean Motorsport, de Nissan GTR van JMH en de BMW Z4 van de Ecurie Ecosse. Ook oude bekenden vindt men terug zoals daar zijn United Autosports (Audi R8 LMS), Preci-Spark (Mercedes) en Scuderia Vittoria (Ferrari F458). Uniek voor het Britse kampioenschap is de aanwezigheid van twee Ginetta’s G55 GT3’s alsook van de Chevron GR8 GT3. Voor deze eerste race komt eenmalig de RJN Motorsport Nissan GTR aan de start als voorbereiding voor het komend BES seizoen.

Verder wordt het veld aangevuld door zeven GT4’s en één Chevron GT Cup. Bij de GT4’s is er, naast de aanwezigheid van de alom bekende Lotus Evora’s, Ginetta’s en een Aston Martin, vooral aandacht voor het debuut van de unieke Mazda MX5 GT4 van Jota Group.

Foto: Jakob EbreySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zaterdag 7 april 2012.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons