van der Horst

Snetterton: Trackspeed opnieuw superieur

Trackspeed - Porsche 997 GT3R
Trackspeed - Porsche 997 GT3R
Trackspeed toonde op het circuit van Snetterton nogmaals dat het dit jaar het te kloppen team is in het Britse GT kampioenschap. Zowel in de eerste als in de tweede race kwam een Trackspeed Porsche als eerste onder de vlag door. Echter na de eerste race kreeg de winnende Porsche een tijdstraf van 30 seconden omdat John Minshaw gedubbeld zou hebben onder geel. Het winnende duo Minshaw/Keen viel zo terug naar plaats zevenn de zege ging naar de Oman Air Motorbase Porsche 997 GT3 R van Michael Caine en Ahmad Al Harthy. Over de overwinning van de Trackspeed Porsche van David Ashburn en Nick Tandy in de tweede race bestond geen twijfel.
  • Circuit Zolder
De eerste race leverde een boeiend schouwspel op met verscheidene positiewissels aan de kop van het veld. Uiteindelijk trok de TrackSpeed Porsche #33 het laken naar zich toe en kon winnen met een vrij comfortabele voorsprong. De wagen speelde de overwinning kwijt een penalty voor inhalen onder de gele vlag. TrackSpeed verloor ook de wagen #31 nadat Tandy de Porsche binnenbracht met een kapotte radiator.

Uitslag race 1 British GT Snetterton 2013

1. M. Caine/A. Al Harthy (Oman Air Motorbase Porsche 997 GT3 R)
2. R. Berg/W. Hughes (M-Sport Racing Aud R8 LMS ultra)
3. G. Demoustier/D. Tappy (Von Ryan Racing McLaren MP4-12C)
4. A. Howard/J. Adam (Beechdean AMR Aston Martin Vantage)
5. M. Patterson/M. Bell (United Autosports Audi R8 LMS ultra)

Ook race 2 bood een spannend schouwspel met vier wagens die streden voor de overwinning tot op de meet. Iedereen hield het hoofd koel en de vier wagens behielden hun posities met TrackSpeed Porsche voorop met vier tiende seconde voorsprong op de 888 Optimum Racing BMW Z4 #888. Een seconde later volgden de United Autosports Audi en de tweede 888 Optimum Racing BMW wiel aan wiel.

Uitslag race 2 British GT Snetterton 2013

1. D. Ashburn/N. Tandy (TrackSpeed Porsche 997 GT3 R)
2. S. Tandy/D. Brown (888 Optimum BMW Z4)
3. M. Patterson/M. Bell (United Autosports Audi R8 LMS ultra)
4. L. Mowle/J. Osborne (888 Optimum BMW Z4)
5. A. Howard/J. Adam (Beechdean AMR Aston Martin Vantage)

Foto: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zondag 16 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons