van der Horst

Budapest: Nabeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin
Maxime Martin
Twaalfde in de eerste wedstrijd op de Hungaroring, zevende in de tweede: Maxime Martin was na afloop van de voorlaatste meeting van de DTM 2016 niet helemaal tevreden. De vertegenwoordiger van het RACB National Team in dit hoogstaande kampioenschap rekent op de slotmeeting in Hockenheim om zijn seizoen in schoonheid af te sluiten.
  • Dreamdrive
Maxime Martin had gelijk: op de Hongaarse omloop waren de kwalificaties, meer nog dan anders, van cruciaal belang. Het is er immers moeilijk inhalen. Helaas kon hij zaterdag pas als veertiende aan de eerste wedstrijd beginnen.

“De eerste acht posities werden ingenomen door rijders van Audi”, stelde onze landgenoot. “Tegenover zo een dominantie kan je weinig beginnen. In de wedstrijd moest ik vaststellen dat het zo goed als onmogelijk inhalen is. Omdat er weinig gebeurde in de race, ging ik als twaalfde over de streep.”

Gelukkig bleek de BMW op zondag wat competitiever tijdens de kwalificaties.
“Omdat volgens het reglement het gewicht in de loop van het weekend kan worden bijgesteld verloren onze BMW’s vijf kilogram, terwijl de Audi’s er vijf bijkregen. Meteen kon ik de zesde tijd neerzetten, de tweede van de M4-rijders. Ik nam een goede start en in de eerste bocht, waar er nogal wat contact was, lag ik al vijfde. Maar ook ik werd geraakt door een andere auto, en de splitter van mijn BMW was stuk. De wegligging leed daar uiteraard onder, en uiteindelijk kwam ik pas als negende over de streep. Vervolgens werden Wittmann en Juncadella gediskwalificeerd, waardoor ik de punten van de zevende plek kreeg. De teams van die twee rijders gaan echter in beroep tegen de straf, dus het is me nog niet duidelijk of de einduitslag ook zo zal blijven. Niet belangrijk echter. Wat nu telt, is de laatste meeting van het seizoen, in Hockenheim. Ik wil het seizoen in schoonheid afsluiten en zo BMW aan de constructeurstitel helpen.”

Foto: RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 27 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons