van der Horst

Buemi jaagt F1-bolide over de Via Tremola richting Gotthardpas(+ Video)

Sébastien Buemi in de RB8 op de Gotthardpas
Sébastien Buemi in de RB8 op de Gotthardpas
Een Formule 1-auto is in Zwitserland zelden te zien. Een rijdende F1-bolide is al helemaal zeldzaam. Red Bull Racing beklom de Via Tremola met lokale held Sébastien Buemi achter het stuur van de Red Bull Racing RB8, de kampioenenwagen van het team uit het seizoen 2012.
Sébastien Buemi in de RB8 op de Gotthardpas
Sébastien Buemi in de RB8 op de Gotthardpas
De Via Tremola werd gebouwd tussen 1827 en 1832 en verbindt de plaats Airolo met de Gotthardpas. De Zwitserse piloot had de kampioensauto van Sebastian Vettel uit 2012 tot zijn beschikking. Via een serie aan krappe bochten werd er 12,7 km omhoog gereden om het hoogste punt van de pas te bereiken, namelijk 2106 meter boven zeeniveau. De route bestaat voornamelijk uit kasseien, en is behoorlijk smal.

Sébastien Buemi vertelt over deze unieke rit. “Als zowel Italiaans en Zwitsers staatsburger verbindt de Via Tremola quasi de beide landen. Dat ik de kans kreeg om met een F1 op de Via Tremola te rijden vond ik een grote eer. De tocht was zeer hobbelig. Ik kon duidelijk niet zo veel gas geven als op het tarmac. De kasseien en de krappe bochten maakten het lastig om de RB8 de sporen te geven. Maar het uitzicht was schitterend!”



Tekst: Michel Helders - Foto's: Red Bull Media House



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op donderdag 16 november 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons