van der Horst

Buenos Aires: Antonio Félix da Costa wint incidentrijke race

Antonio Félix da Costa - Amlin Aguri
Antonio Félix da Costa - Amlin Aguri
Antonio Félix da Costa heeft de ePrix van Buenos Aires gewonnen, de vierde manche van het Formula E kampioenschap. De Portugees kwam op het einde van de race op kop te liggen nadat de eerdere leiders Sébastien Buemi, Lucas di Grassi en Nick Heidfeld door pech moesten afhaken. Jérôme d'Ambrosio finishte als vijftiende en laatste op twee ronden van de winnaar.
  • G&A Motors Motorsport
e.dams Renault
e.dams Renault
Sébastien Buemi (e.dams-Renault) vertrok van op de pole en nam bij de start onmiddellijk de kop van de race voor Nick Heidfeld (Venturi) en Lucas di grassi (Audi Sport ABT). Vijftien ronden lang gebeurde er weinig en Buemi leek op weg naar een gemakkelijke zege maar dan kwam de safety car de baan op nadat de wagen van Karun Chandhok (Mahindra) de vngrails was ingedoken na een breuk in de ophanging. Alle rijders zochten de pits op om van wagen te wisselen en wanneer de race terug vrijgegeven werd lag Buemi nog steeds aan de leiding maar kort daarop ging de Zwitser van de baan nadat de ophanging van de wagen waarschijnlijk ten gevolge van een tik tegen de vangrails het begeven had en de race was over voor Buemi.

Lucas di Grassi kwam alzo aan de leiding maar niet voor lang, twee ronden later werd ook de Braziliaan werd het slachtoffer van een ophangingbreuk. De zege leek nu weggelegd voor Nick Heidfeld, maar de Duitser kreeg een drive through penalty aangesmeerd voor te snel rijden in de pitstraat. Sam Bird (Virgin), die tweede lag na de Duitser, had eerder al een drive through gekregen voor het negeren van het rode licht aan het einde van de pitstraat wat maakte dat Félix da Costa alzo aan de leiding van de race kwam te liggen.

Bruno Senna - Mahindra
Bruno Senna - Mahindra
De Portugees werd niet meer bedreigd maar achter Félix da Costa werd er fel gevochten voor de overige podiumplaatsen. Jean-Eric  Vergne(Andretti) en in de laatste ronde ook Daniel Abt  (Audi Sport ABT) en Jaime Alguersuari (Virgin) zagen hun kansen op een beker in rook opgaan na aanrijdingen. De tweede eindplaats viel uiteindelijk in handen van Nicolas Prost (e.dams-Renault) terwijl Nelson Piquet Jr (China Racing) het laatste podiumplaatsje greep. Alguersuari kwam nog als vierde over de streep voor Bruno Senna (Mahindra) en Jean-Eric Vergne (Andretti). Bird klom na zijn penalty nog op van de twaalfde naar de zevende plaats en zette daarbij de snelste ronde neer. Lucas di Grassi behoudt ondanks zijn opgave wel de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Uitslag ePrix Buenos Aires:

01. Antonio Félix da Costa (Aguri) – 48:52.100
02. Nicolas Prost (e.dams-Renault) op 5.354
03. Nelson piquet Jr (China Racing) op 8.552
04. Jaime Alguersuari (Virgin) op 11.148
05. Bruno Senna (Mahindra) op 11.535
06. Jean-Eric Vergne (Andretti) op 13.319
07. Sam Bird (Virgin) op 13.617
08. Salvador Duran (Aguri) op 14.724
09. Nick Heidfeld (Venturi) op 15.464
10. Oriol Servia (Dragon) op 19.334
11. Stéphane Sarrazin (Venturi) op 28.973
12. Ho-Pin Tung (China Racing) op 37.858
13. Marco Andretti (Andretti) op 1 ronde
14. Daniel Abt (Audi Sport ABT) op 2 ronden
15. Jérôme D’Ambrosio (Dragon) op 2 ronden

Foto's: FIA Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 11 januari 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons