Buenos Aires: Drie op drie voor Sébastien Buemi

Sébastien Buemi - Renault e.dams
Hij was nog nooit de snelste tijdens de kwalificaties maar Sébastien Buemi (Renault e.dams) heeft tot nu wel al alle drie wedstrijden van het seizoen 2016-2017 gewonnen. Nu zaterdag kwam hij als eerste over de streep in de e.Prix van Buenos Aires, hij werd op het podium vergezeld door Jean-Eric Vergne (Techeetah) en de van op de pole vertrokken Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport). Jérôme d'Ambrosio (Faraday Future Dragon Racing) sloot de wedstrijd af op de achtste plaats.
Al vlak na de start werd de race even geneutraliseerd door een Full Course Yellow nadat de wagen van Adam Carroll (Panasonic Jaguar Racing) bleef stilstaan op de grid. Eens de race gelanceerd ging de als derde gestarte Buemi in de derde ronde voorbij aan Lucas di Grassi om wat later ook voorbij Vergne te gaan.De Zwitser sloeg onmiddellijk daarna een kloofje en werd nimmer bedreigd.

Lucas di Grassi - ABT Schaeffler Audi Sport
De Mahindra piloten gokten nog op een late wissel van wagen om posities te winnen maar die strategie draaide op niets uit, temeer de tweede bolide van Felix Rosenberg weigerde te starten. Na zijn wissel stormde di Grassi zonder uitkijken de pits uit waardoor Nelson Piquet voluit in de remmen moest om zijn landgenoot niet te rammen. Di Grassi kreeg uiteindelijk geen straf voor zijn actie en mocht zijn derde plaats behouden.

Nelson Piquet Jr. - NEXTEV TCR Formula E Team
Na Buemi, Vergne en di Grassi ging de vierde plaats uiteindelijk naar Nicolas Prost (Renault e.dams), Nelson Piquet Jr. (NEXTEV TCR Formula E Team) maakte de top vijf vol. Verder werd de top tien vol gemaakt door Loïc Duval (Faraday Future Dragon Racing), Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport), Jérôme d'Ambrosio (Faraday Future Dragon Racing), Oliver Turvey (NEXTEV) en José Maria Lopez (DS Virgin Racing).

UPDATE: Uiteindelijk werd di Grassi na de race alsnog bestraft voor zijn unsafe release, de Braziliaan kreeg een boete van 1500 euro maar behoudt zijn derde plaats in het klassement.

Foto's: Renault e.dams & FIA Formula E

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 19 februari 2017.