van der Horst

Buenos Aires: Pole voor Lucas di Grassi – negende tijd voor Jérôme d'Ambrosio

Lucas di Grassi - Abt Schaeffler Audi Sport
Lucas di Grassi - Abt Schaeffler Audi Sport
Drie maanden na de e.Prix van Marrakesh zijn we uiteindelijk aanbeland bij de derde manche van het Formula E seizoen 2016-2017. Lucas di Grassi heeft de pole bemachtigd voor de e.Prix van Buenos Aires met een tijd van 1:09.404 voor Jean-Eric Vergne (1:09.598) en Sébastien Buemi (1:09.825). De kwalificaties werden gekenmerkt door de vele incidenten die er plaats vonden. Jérôme d'Ambrosio vertrekt van op de negende startpositie in de race die deze avond plaats vindt.
  • MF Racing
António Félix da Costa (Amlin Andretti), Ma Qing-Hua (Techeetah) en Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) gingen al vroeg in de kwalificatie in de fout en konden hun ambities om vooraan te vertrekken als snel opbergen. Door een technisch probleem kon ook Maro Engel (Venturi) geen fatsoenlijke chrono neerzetten. De DS Virgin Racing piloten José María López en Sam Bird konden hun prestatie van eerder op de dag waar ieder van de rijders de snelste tijd had laten optekenen in een van de vrije trainingen. López ging in de fout en strandde op de achttiende positie, Bird miste de Super Pole en vertrekt als tiende.

Jérôme d'Ambrosio
Jérôme d'Ambrosio
Uiteindelijk reden Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport), Jean-Eric Vergne (Techeetah), Sébastien Buemi (Renault e.dams), Oliver Turvey (NEXTEV TCR Formula E Team) en Nelson Piquet Jr. (NEXTEV TCR Formula E Team) de Super Pole die ze in deze volgorde afsloten. Jérôme d'Ambrosio (Dragon) zal starten van op de negende plaats na Nicolas Prost (Renault e.dams), Mitch Evans (Jaguar) en Felix Rosenqvist (Mahindra).

Foto's: FIA Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 18 februari 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons