van der Horst

Buriram: Stefano Comini en Pepe Oriola hoofdvertolkers in spannende titelstrijd

Stefano Comini - Leopard Racing Volkswagen Golf
Stefano Comini - Leopard Racing Volkswagen Golf
De TCR International Series is dit weekend voor de tweede maal te gast in het Thaise Buriram, de eerste van vier meetings in het Verre Oosten waarna de deelnemers aan de serie ook nog Singapore, Sepang en Macau aandoen. Het seizoen bracht tot dusver best leuke wedstrijden en dat zal op het Chang International Circuit niet anders zijn. Regerend kampioen Stefano Comini (Leopard Racing Volkswagen Golf) heroverde in Sochi zijn leidersplaats op vice-kampioen 2015 Pepe Oriola (Craft-Bamboo Lukoil SEAT León) maar telt slechts één luttel punt meer dan zijn Spaanse opponent.
James Nash - Craft Bamboo SEAT Leon TCR
James Nash - Craft Bamboo SEAT Leon TCR
Ook Oriola's teamgenoot bij Craft Bamboo, James Nash (-6 punten) heeft nog zijn zegje in de titelstrijd, net als Comini's stalgenoot Jean-Karl Vernay (-22 punten) en B3 Racing Team-rijder Mat'o Homola (-23 punten). In het onwaarschijnlijke geval dat deze vier heren er verder niks meer van bakken, heeft ook Gianni Morbidelli (WestCoast Racing Honda Civic, -37 punten) nog een kans op een eerste TCR-titel.

Stefano Comini torst in Thailand 30 kilo successballast mee nadat hij in Rusland met 40 punten een topscore lukte. WestCoast Racing’s Mikhail Grachev won er het tweede treffen en wordt met 20 extra  kilo's bedacht,  Jean-Karl Vernay tenslotte verschijnt met 10 extra kilo's op de baan.

Voor James Nash begon het weekend in Buriram alvast problematisch; de Brit ging vandaag tijdens de testsessie zwaar van de baan. Craft Bamboo meldde dat Nash OK is en fit werd bevonden voor het verder verloop van de meeting maar diens SEAT León TCR werd bij de crash zwaar gehavend. De Craft Bamboo Racing-crew wacht in elk geval een slapeloze nacht.

Zaterdag staat naast twee oefensessies van telkens een half uur ook de kwalificatie op het programma, opgesplitst in   Q1 (20') en Q2 (10') voor de top 12 in Q1. Beide races worden op zondag in de vroege namiddag (plaatselijke tijd) betwist.

Timing:   

Zaterdag  11:00/11:30            Free Practice 1
                13:00/13:30            Free Practice 2
                15:30/16:05            Qualifying (Q1 + Q2)

Zondag   12:35                          Race 1
               14:05                          Race 2
 
(alle tijden  GMT +7)
 
Foto's: TCR Intl.Series en Craft Bamboo Racing Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 26 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Buriram.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons