van der Horst

ByKolles toont voor het eerst hun Vanwall Hypercar

ByKolles Vanwall LMH
ByKolles Vanwall LMH
ByKolles bekend eindelijk kleur en toont voor het eerst hun Vanwall Hypercar. Begin dit jaar diende het Oostenrijkse team haar deelname in bij de ACO voor het FIA WEC, maar werd ze geweigerd aangezien de wagen op dat moment nog geen enkele meter achter de kiezen had en zelfs nog niet eens getoond kon worden. Daar komt nu verandering in en de baantesten zullen binnenkort starten.
Voor die testen rekent ByKolles op de diensten van Tom Dillmann en Esteban Guerrieri. Beide rijders hoopten al over de winter hun eerste meters te maken met de wagen, maar gezien de vertragingen op stukken moesten die uitgesteld worden. Overigens leek dit de reden te zijn waarom het team geweigerd werd, maar volgens geruchten zou het meer liggen bij het feit dat de rechten op de naam Vanwall, een merk dat bijna 50 jaar geleden de merkentitel pakte in de F1, niet onder hen vallen. Tegendeel wordt nu wel bewezen, gezien PWC GmbH, een bedrijf waar ByKolles onder valt, de rechten heeft op het merk. Daarom lijkt het team nu de pijlen te richten op 2023, waar het dan als vierde Hypercar merk kan debuteren naast Ferrari.

Foto: ByKollesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 25 maart 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons