van der Horst

Cadillac maakt line-up voor FIA WEC bekend

Cadillac LMDh V.R
Cadillac LMDh V.R
Volgend jaar komt Cadillac terug op het grote autosporttoneel met een deelname aan het FIA WEC. Daarvoor rekent General Motors vooral op Chip Ganassi Racing, dat het merk zal vertegenwoordigen in de HyperCar klasse. Vandaag geraakte ook de rijdersbezetting voor deze wagen bekend. Alex Lynn, Earl Bamber en Richard Westbrook zullen de wagen besturen.
Een opvallend gegeven aan die bezetting is dat alle drie de piloten afgelopen seizoen uitkwamen in het IMSA kampioenschap. Lynn en Bamber deden dit voor Chip Ganassi, terwijl Westbrook uitkwam voor JDC-Miller Motorsports en dus eigenlijk terugkeert naar het vertrouwde nest. De Brit kwam uit voor CGR toen deze het fabrieksprogramma van de Ford GT in handen had. Maar alle drie renners kennen hun weg goed genoeg in een FIA WEC-paddock, en deze van Le Mans. Daarnaast zullen zij debuteren met de nieuwe wagen tijdens de Rolex 24 at Daytona eind januari in een derde Cadillac die ter beschikking gesteld wordt door GM. Wie de vierde piloot wordt, zal zowel voor deze als voor de overige twee wagens op een latere datum bekend gemaakt worden.

Foto: CadillacDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 3 oktober 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons