van der Horst

Canada: Gridpenalty voor Carlos Sainz Jr. in Baku

Aanrijding Sainz-Grosjean
Aanrijding Sainz-Grosjean
Voor zijn ongeval met Romain Grosjean en Felipe Massa in de eerste ronde van de Grote Prijs van Canada heeft Carlos Sainz Jr. een gridpenalty van drie plaatsen voor de volgende manche in Baku aan zijn broek gekregen. De Torro Rosso-rijder kwam in aanraking met de Haas van Grosjean onderweg naar de snelle chicane in bocht 3, verloor de controle over zijn bolide, tolde door het gras en graaide de Williams van Felipe Massa mee in zijn pad. Grosjean was razend na het incident en brulde door de boordradio dat de Spanjaard hem de pas afsneed, wat uiteindelijk leidde tot het incident.
Carlos Sainz Jr. - Toro Rosso
Carlos Sainz Jr. - Toro Rosso
Na de race werd het incident door de stewards grondig bekeken en zij gingen akkoord met de visie van Grosjean. “De rijder van wagen 55 (Sainz) beweerde dat hij in zijn spiegels keek, maar dat wagen 8 (Grosjean) in zijn blinde hoek reed, en hij deze daardoo niet heeft gezien”, aldus de stewards in een mededeling. “Niettegenstaande dit, alsook onze conclusie dat het ongeval niet met opzet werd veroorzaakt door de rijder van wagen 55, vinden wij dat zijn veronderstelling - dat er geen wagen naast hem bevond en hij hierdoor zich kon verplaatsen naar die positie - roekeloos en potentieel gevaarlijk was. Als verder bewijs: de aanrijding tussen wagen 55 en wagen 19 (Massa) - als direct gevolg van dit incident - welke de opgave van wagen 19 veroorzaakte.”

Naast de strafplaatsen op de startgrid voor de volgende race in Baku tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan, kreeg Sainz ook twee strafpunten op zijn superlicentie. Hierdoor komt het totaal van de Spanjaard op zeven, voor de volgende twaalf maanden. Indien hij twaalf strafpunten behaalt, resulteert dit in een directe schorsing van één race.

Foto's: Racing International Photography




  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons