van der Horst

Canada: Hamilton verkleint kloof in WK-tussenstand na zege – Vandoorne P14

Lewis Hamilton op weg naar de zege
Lewis Hamilton op weg naar de zege
Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs van Canada gewonnen. Hiermee behaalde de Brit de 56ste zege uit zijn carrière, reeds zijn zesde overwinning op het Circuit Gilles Villeneuve. Dankzij de zege verkleint hij zijn achterstand op WK-leider Sebastian Vettel. Een spannende strijd tussen de twee kemphanen werd ons echter ontnomen, nadat Max Verstappen de Duitser in de eerste bocht aantikte. De Ferrarist kon zich nog naar een vierde plaats terugvechten. Stoffel Vandoorne reed na al de chaos in de openingsronden op een puntenscorende positie, maar eindigde de race uiteindelijk op een veertiende stek.
Start Grote Prijs van Canada 2017
Start Grote Prijs van Canada 2017
Het was Lewis Hamilton die als leider de eerste bocht indook. Sebastian Vettel kwam op het eerste zicht goed weg, maar het was een nog beter gestarte Max die de tweede plaats kon inpalmen. De Nederlander kwam langs de buitenkant voorbij aan de Duitser, en beschadigde hierbij de voorvleugel van de Ferrari. Door de chaos in de eerste bocht geraakte ook Valtteri Bottas voorbij de WK-leider. Achteraan het veld sneed Carlos Sainz Jr. de Haas van Romain Grosjean de pas af. De twee kwamen met elkaar in contact en de Toro Rosso vloog in het decor. Onderweg nam hij de Williams van Felipe Massa met zich mee.

Aanrijding Sainz-Grosjean
Aanrijding Sainz-Grosjean
Door dit ongeval kwam de eerste safety car op de baan, en het was pas na deze fase dat Vettel de pits indook. De voorvleugel van de SF70H had bij de herstart meer stukken verloren en om zo de weg verder te zetten was zinloos. Verstappen kon Hamilton bijna voorbijgaan maar moest uiteindelijk zijn eigen positie beschermen voor de Zilverpijl van Bottas. Lang kon de Limburger evenwel niet genieten van de tweede stek. Bij het uitkomen van de tweede bocht viel al het vermogen van de RB13 weg. Exit Verstappen. De virtuele safety car werd ingeroepen tot de Red Bull naar veiliger oorden werd gebracht. Ondertussen was Stoffel Vandoorne opgeklommen naar een tiende stek maar lang kon hij deze positie niet vasthouden.

Sergio Perez & Esteban Ocon - Force India
Sergio Perez & Esteban Ocon - Force India
Een spannende race was het niet, maar Force India verdient toch wel een dikke pluim voor hun puike prestatie. Rondenlang kon Esteban Ocon de Mercedes van Bottas achter zich houden. Uiteindelijk lukte Mercedes AMG toch de dubbelslag. Bij Ferrari deed men er alles aan om de schade te beperken. Räikkönen kwam binnen voor een tweede stop voor ultrasofts, en enkele ronden later volgde Vettel. Beiden in de hoop om het Ricciardo-Perez-Ocon-treintje bij te benen. Problemen met de remmen weerhielden er de Iceman van om tijdens de eindfase van de race nog een vuist te maken. Vettel vocht zich nog knap voorbij beide Force India's, maar Ricciardo was ondertussen al te ver weg om hem te bedreigen.

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Het leek erop dat Fernando Alonso het eerste WK-puntje voor McLaren-Honda zou scoren, maar wederom gaf zijn Honda-krachtbron er de brui aan. De Spanjaard parkeerde zijn MCL32 aan de kant, kroop uit de cockpit en nestelde zich tussen de toeschouwers op de tribune, tot groot jolijt van de fans. Teamgenoot Vandoorne eindigde op een veertiende stek. Met deze één-twee uitslag neemt Mercedes AMG de leiding over van Scuderia Ferrari in het WK-tussenstand voor de constructeurs. De kloof tussen beide teams bedraagt 8 punten. Met zijn zege halveert Hamilton zijn achterstand op WK-leider Vettel; de Brit volgt de viervoudige wereldkampioen nu op slechts 12 punten. De volgende race volgt over twee weken te Baku in Azerbeidzjan.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Canada 2017

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes1:33:05.154
2.Valtteri BottasMercedes+19.783s
3.Daniel RicciardoRed Bull+35.297s
4.Sebastian VettelFerrari+35.907s
5.Sergio PérezForce India+40.476s
6.Esteban OconForce India+40.716s
7.Kimi RäikkönenFerrari+58.632s
8.Nico HülkenbergRenault+60.374s
9.Lance StrollWilliams+1 lap
10.Romain GrosjeanHaas+1 lap
11.Jolyon PalmerRenault+1 lap
12.Kevin MagnussenHaas+1 lap
13.Marcus EricssonSauber+1 lap
14.Stoffel VandoorneMcLaren+1 lap
15.Pascal WehrleinSauber+2 laps
16.Fernando AlonsoMcLarenDNF
17.Daniil KvyatToro RossoDNF
18.Max VerstappenRed BullDNF
19.Felipe MassaWilliamsDNF
20.Carlos SainzToro RossoDNF


Foto: Racing International Photography




  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons