van der Horst

Canada: Toekomst Alonso bij McLaren onduidelijk

Fernando Alonso
Fernando Alonso
De toekomst van Fernando Alonso bij McLaren werd na het perspraatje in Montreal enkel nog onduidelijker. De Spanjaard deelde mee dat het team tegen september moet bewijzen dat ze races kunnen winnen indien ze hem willen behouden. Zijn uitspraak kon ook duiden op een laatste ultimatum tegenover Honda, nadat McLaren overweegt om de alliantie met de Japanse motorbouwer te verbreken en volgens de geruchten zelfs terug zou overschakelen naar Mercedes. “We moeten winnen”, aldus Alonso aan de samengekomen pers. ”Weet je - als we winnen voor september of daarrond – dan maak ik een beslissing én zal ik blijven.”
  • Hamofa Performance
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Toen iemand in de zaal suggereerde dat iedereen weet dat zoiets nooit zal gebeuren antwoordde de voormalige wereldkampioen dat men dat nooit van te voren kan weten. “Dat weet je niet. Je kan nooit 100 % zeker zijn om te beslissen voor volgend jaar. Het is pas juni en ik ben er nog niet aan toe om daarover na te denken. Wat we allen willen, is winnen en, als antwoord op de vraag hiervoor, wat Zak (Brown) gisteren zei over Honda is hetgene wat je van Zak kan verwachten dat hij zou zeggen. Hij wil winnen, hij wil McLaren terug naar een strijdende plaats voor het kampioenschap brengen. Dus weet je, na drie jaar zijn we nog steeds niet in die positie.”

Zak Brown, Stoffel Vandoorne & Fernando Alonso rond zijn verjaardagstaart
Zak Brown, Stoffel Vandoorne & Fernando Alonso rond zijn verjaardagstaart
“Dingen moeten veranderen voor het team, denk ik. En dat geldt ook voor mij. Ik wil winnen en ik sloot me aan bij dit project omdat ik wereldkampioen wil worden, maar we zijn niet in die positie. Dus als je geen verandering ziet en je zit niet in een competitieve positie dan moet je misschien van project veranderen”, ging de 35-jarige teamgenoot van Stoffel Vandoorne verder. “Dat is het enige wat ik nu kan zeggen.” Verder zei de 32-voudige Grand Prix winnaar dat het pas in september of oktober zal zijn dat hij een beslissing zal nemen over zijn toekomst. “Na de zomer zei ik altijd. Ik kan niet met 100 % zekerheid iets zeggen nu. Na de zomer zal ik een beslissing nemen.”

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster




  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons