van der Horst

Carlos Sainz Jr ook in Spa aan de start

Carlos Sainz Jr. - MW Arden
Carlos Sainz Jr. - MW Arden
Komend weekend vindt op het circuit van Spa-Francorchamps de tweede manche van de World Series by Renault plaats waarbij ook de Formule Renault 3.5 in actie komen. Deze formule is na de race in Monaco afgelopen zondag aan de vierde manche toe. Evenals in Monaco zal de jonge Spanjaard Carlos Sainz Jr plaats nemen in een van de wagens van Zeta Corse.
Carlos Sainz Jr werd door zijn sponsor Red Bull in Monaco gedropt in de Formule Renault 3.5 wagen van het Italiaanse Zeta Corse. Aangezien er dit jaar geen races waren voor de GP3 was de Spanjaard beschikbaar en kon hij zodoende ervaring opdoen op het circuit. Hoewel Sainz Jr debuteerde in de serie en Zeta Corse niet gekend staat als het meeste performante team zette hij een prachtige prestatie neer. Als zesde vertrokken kwam hij ook op dezelfde plaats aan de meet niet zonder lange tijd vierde gelegen te hebben voor Magnussen en Félix da Costa. Dit positieve resultaat heeft er toe geleid dat beide partijen overeen gekomen zijn om de deal nog eens over te doen voor de races op Spa komend weekend.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op maandag 27 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons