van der Horst

Caterham F1 Team verkocht - Christijan Albers en Colin Kolles aan het roer

Kamui Kobayashi - Caterham CT05
Kamui Kobayashi - Caterham CT05
Nadat Tony Fernandes in het begin van het seizoen reeds waarschuwde uit de F1 te stappen indien resultaten uitbleven, heeft hij nu ook effectief daad bij woord gevoegd en het Caterham F1-team verkocht. Colin Kolles, voorheen in de F1 aan het roer bij HRT, Midland en Spyker en nadien de man achter Lotus LMP2 in het WK uithouding (FIA WEC), neemt samen met Christijan Albers de dagdagelijkse leiding over, waarbij laatstgenoemde de functie van Algemeen Directeur op zich neemt en Kolles teamchef zou worden. De nieuwe eigenaar van het team is een groep investeerders uit het Midden-Oosten en dat zal ongetwijfeld spek voor de bek zijn van Bernie Ecclestone en de zijnen.
Jarno Trulli - Lotus T127
Jarno Trulli - Lotus T127
In 2010 richtte de Maleisische magnaat, met steun van enkele zakenmensen en de Maleisische overheid, het Caterham team op, toen evenwel nog onder de naam van Lotus; een merk waar het een gebruiksrecht op had. Het is echter een publiek geheim dat de renstal grote moeilijkheden had om door te stoten naar de middenmmoot. De zware kostenstructuur in de F1 zal daar niet vreemd aan zijn en Fernandes hamerde in het verleden meermaals op de nood om een kostenreductie op touw te zetten. Dat de situatie stilaan prangend was, werd duidelijk toen Caterham er niet in slaagde punten in de wk-tussenstand te grijpen. Het beste resultaat voor het team sinds de oprichting, was de elfde plaats tijdens de GP van Monaco eerder dit jaar; een Grote Prijs waar directe concurrent Marussia wel punten scoorde en daardoor naar alle waarschijnlijkheid ook flink wat prijzengeld in de wacht zal slepen met het oog op volgend seizoen.

Heikki Kovalainen - Lotus T128
Heikki Kovalainen - Lotus T128
Beslag leggen op een deel van het prijzengeld lijkt dan ook een van de hoofddoelen te gaan worden van het herboren team en meer concreet van Colin Kolles. Geruchten linkten Kolles overigens reeds enige tijd aan een nog op te richtingen F1-team met roots in Roemenië, maar de nieuwsfeiten van vandaag brengen duidelijk een andere waarheid aan het licht. Het ganse management van het team ondergaat overigens een grondige wijziging, want niet alleen neemt Albers de taak over van Cyril Abiteboul, ook zal hij in zijn job bijgestaan worden door Manfredi Ravetto, ook al een oudgediende bij HRT waar hij commercieel directeur was. Albers neemt zijn nieuwe functie vrij snel op, te starten vanaf dit weekend bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 2 juli 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons