van der Horst

Chilton en Buncombe vervolledigen Nissan LMP1-rijdersbezetting (+ Video)

Buncombe - Chilton
Buncombe - Chilton
Max Chilton en Alex Buncombe zijn de twee laatste namen die het indrukwekkende lijstje van negen rijders voor het LMP1-programma van Nissan vervolledigen. Van Chilton was al langer geweten dat hij op een prototype zitje aasde na twee seizoenen in de achterhoede van het F1-circus te hebben vertoefd. Nissan ziet in hem een betrouwbare rijder die in staat moet zijn om de wagen naar de finish te brengen en verwijst dan ook naar het feit dat hij alle wedstrijden uitreed in zijn F1-debuutseizoen in 2013. Chilton zal samen met Marc Gene, Michael Krumm, Jann Mardenborough, Olivier Pla en Harry Tincknell het volledige FIA World Endurance Championship betwisten.
  • Prospeed Competition
Nissan GT-R LM NISMO
Nissan GT-R LM NISMO
De bevestiging van Buncombe zat er aan te komen, maar werd dus uitgesteld tot de laatste lichting. De Britse GT-piloot verdient zeker en vast zijn plek in dit selecte clubje en schitterde tot dusver in de Nissan GT-R Nismo GT3. Als mentor van alle GT Academy laureaten is het niet meer dan passend dat hij zijn twee grootste succesproducten, zijnde Jann Mardenborough en Lucas Ordóñez, volgt in hun weg naar de topklasse van de 24 uren van Le Mans. Buncombe zal er aan de start verschijnen op de derde wagen (#21), en een team vormen met Lucas Ordóñez en Tsugio Matsuda.

Samen met Audi werkt Nissan deze week overigens een uitgebreide testsessie af op Sebring, terwijl de Nissan GT-R LM Nismo gelijktijdig zijn Europees debuut zal maken op het autosalon van Genève.

Nissan LMP1 line-up: Marc Gené - Michael Krumm - Jann Mardenborough - Olivier Pla - Harry Tincknell - Tsugio Matsuda - Lucas Ordóñez - Max Chilton - Alex Buncombe

Lees ook
 


Foto's: Nissan



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 2 maart 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons