van der Horst

China: FIA deelt straffen uit aan Webber en Gutiérrez

Mark Webber
Mark Webber
Zowel Mark Webber als Esteban Gutiérrez, die beiden aan de basis lagen van een aanrijding tijdens de GP van China, krijgen van de FIA een straf opgelegd. Webber verliest bij de GP van Bahrein drie plaatsen en Gutiérrez vijf. Bovendien krijgt het Red Bull team een boete van 5000 Euro omdat zij Webber lieten vertrekken voordat alle wielen goed vastzaten.
Na de race besloot de FIA om twee rijders te bestraffen wegens hun verantwoordelijkheid bij twee race-incidenten tijdens de GP van China. Mark Webber wordt op de startgrid van de GP van Bahrein drie plaatsen achteruitgezet omdat hij de Toro Rosso van Vergne aanreed.  De Australiër beweert  wel dat Vergne een gat liet en dan op het laatste moment de deur dicht deed op het moment dat Webber al naast de wagen zat.
Gutiérrez daarentegen geeft wel zijn fout toe, en dit door een misrekening van het verlies in aerodynamische druk wanneer men onder de vleugel van een andere wagen ligt. Hierdoor miste hij zijn remmanoeuvre en knalde achteraan in de Force India van Sutil. Voor die actie wordt Gutiérrez vijf plaatsen achteruit gezet op de grid van de volgende GP.

Ook Red Bull kreeg een straf in de vorm van een boete van 5000 Euro omdat men Webber lieten vertrekken uit de pits terwijl een van de achterwielen nog niet vast stond. De FIA besloot tevens om geen straffen uit te delen aan de negen rijders waarvan vermoed werd dat zij hun DRS systeem gebruikten onder een gele vlag situatie. Zo ontsnappen Sebastian Vettel, Mark Webber, Jenson Button, Nico Hulkenberg, Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas, Romain Grosjean, Daniel Ricciardo en Max Chilton aan een mogelijke sanctie.

Foto: Racing Intl Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons