van der Horst

Christensen en Makowiecki testen Porsche LMP1

Porsche 919 Hybrid LMP1
Porsche 919 Hybrid LMP1
Michael Christensen en Frédéric Makowiecki werken sinds dinsdag een driedaagse test af met de Porsche 919 Hybrid LMP1 op het circuit van Magny-Cours. De twee Porsche fabrieksrijders krijgen daarmee de kans om hun kunnen ook buiten een 911 RSR te tonen, en om op termijn mogelijks in de voetsporen van Marc Lieb te treden. Voornamelijk het traject van Christensen is opmerkelijk, de jonge Deen werd door Porsche in 2012 opgenomen in het juniorprogramma en promoveerde in geen tijd van de Porsche Cups naar het officiële GTLM programma in het TUSC, waar hij dit seizoen een sterke indruk wist te maken.
  • LTF
Makowiecki - Lieb - Christensen
Makowiecki - Lieb - Christensen
"Michael en Frederic hebben deze kans verdiend met hun prestaties in ons GT fabrieksprogramma," verklaarde Hartmut Kristen, hoofd van Porsche Motorsport. "Ik ben bijzonder verheugd dat Michael, als een laureaat van ons juniorprogramma en nu GT-fabriekspiloot, bewezen heeft deze kans te verdienen.”

 
Porsche kondigde vandaag tevens aan een extra 911 RSR GTE aan de start te zullen brengen van de Tudor United Sportscar Championship manche op het Circuit Of The America’s. De wagen met startnummer #910 zal er bestuurd worden door Patrick Pilet en Frédéric Makowiecki en moet Porsche helpen in de strijd om de constructeurstitel met nog twee wedstrijden te gaan. Het merk uit Weissach heeft momenteel twee punten voorsprong op Corvette, 3 op Dodge Viper en 4 op BMW.

Foto's: Porsche



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons