van der Horst

Christian Lahaye werpt de handdoek

Laurent Voogt - Steven Stichelbout - Hans Van de Ven - Christian Lahaye
Laurent Voogt - Steven Stichelbout - Hans Van de Ven - Christian Lahaye
Nadat eerder reeds zowel Speedworld als Hans van de Ven als de RACB een persbericht de wereld in stuurden aangaande de situatie rond de Belgische circuitkampioenschappen, neemt nu ook Christian Lahaye de tijd om een communicatie uit te brengen. Het nieuws is niet bepaald positief te noemen, zoals u reeds kon afleiden uit de titel van dit bericht; niettegenstaande willen wij u de inhoud ervan niet weerhouden. Onderstaande tekst is de integrale versie van het persbericht wat Autosport.be ontving.
  • LTF
Christian Lahaye, die herstelt van een ernstig verkeersongeval waarin hij op maandag 6 februari betrokken raakte,  heeft goed en lang nagedacht over de morele gevolgen van een veel te lange, moeilijke professionele periode.

Hij betreurt ten zeerste de wending die de kwestie heeft genomen, en de manier waarop de discussies tussen RACB en de groep SpeedWorld van Philippe Lemoine zijn verlopen.

Christian Lahaye is de mening toegedaan dat hij zijn hele carrière lang altijd al het mogelijke heeft ondernomen om bij te dragen tot de ontwikkeling van de autosport.

Hij vreest dat de huidige situatie ingrijpende gevolgen zal hebben voor de sport waarvoor hij altijd het beste van zichzelf heeft gegeven.

Om de kampioenschappen te redden heeft hij vergeefs geprobeerd andere oplossingen naar voor te schuiven. Bij gebrek aan een akkoord met Philippe Lemoine en rekening houdend met het feit dat zijn facturen al verscheidene maanden niet zijn betaald door de groep SpeedWorld, heeft Christian Lahaye de knoop moeten doorhakken en een stap opzij gezet, precies 37 jaar nadat hij op 1 maart 1975 zijn eerste contract tekende als professioneel autosportjournalist.

Nu hij de zestig nadert, na veertig edities als commentator van de 24 uur van Francorchamps,  dertig jaar als F1-commentator en twintig seizoenen als organisator in de autosportwereld, als medestichter van de VW Fun Cup, de BTCS en de ondernemingen Pitlane, Racing Concept, PRC Group en SpeedWorld, had Christian Lahaye deze gang van zaken niet verwacht. Hij hoopt dan ook dat wat op dit ogenblik gebeurt tot redding en een betere toekomst voor de autosport zal leiden.

Tot slot wil Christian Lahaye de talrijke mensen die hem hun steun hebben betuigd, bekend of anoniem, zowel professioneel als persoonlijk, oprecht bedanken.

Tekst: Christian Lahaye / Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zondag 4 maart 2012.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons