van der Horst

Cineast Tom Coronel in de wolken met prestatie in qualifying, sanctie volgt mogelijk (+ Video)

Tom Coronel
Tom Coronel
Hoeft het gezegd dat Tom Coronel zowat door het dak van zijn Chevrolet ging toen hem onderweg naar de pits gemeld werd dat hij de derde tijd had neergezet? Het belang van de social media kennende, speelde hij het klaar om zichzelf nog tijdens zijn uitloopronde te filmen, het moet wellicht een primeur zijn geweest. Mogelijk krijgt die wel nog een staartje, want inmiddels moest de Nederlandse cineast bij de wedstrijdleiding verantwoording afleggen voor zijn gedrag. Dat strookt dan ook niet meteen met de "FIA Action for Road Safety" waarvan de WTCC-rijders de ambassadeurs zijn. Als je het ons vraagt, komt de man er met een berisping van af.
  • MF Racing
"Ik was eerlijk gezegd zelf verbaasd over mijn tijd", wou Tom op de persconferentie na de sessie kwijt. "Het was vechten met de wagen, maar dat ging goed. Ik vertrok met vier seconden achterstand op de beide Honda's van Monteiro en Michelisz en dacht dat indien ik ze kon bijbenen, ik gebruik zou kunnen maken van hun slipstream op het lange rechte eind. En dat lukte ook. Een goed resultaat, maar ik voel me dan ook sterk op deze omloop. Weet je dat teambaas Roberto Ravaglia me tot tweemaal toe belde om te checken of het wel waar was dat ik de derde tijd had gelukt? Ik denk ook voor de race een goede auto te hebben. De Citroën's bijhouden zit er uiteraard niet in, maar laten we proberen de anderen achter mij te houden!"Foto: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 27 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons