van der Horst

Circuit Zolder herdoopt de Chicane tot 'Thierry Boutsen Chicane'

Sven Pribylla en Thierry Boutsen
Sven Pribylla en Thierry Boutsen
Groot nieuws voor de supporters en bezoekers van Circuit Zolder, de “oude” chicane gelegen net voor de Sacramentsheuvel krijgt een nieuwe naam. Vanaf dit seizoen spreekt men over de Thierry Boutsen Chicane en dat om de herinnering aan deze talentvolle racer, die meerdere races betwistte op de Limburgse omloop, levendig te houden.
Thierry Boutsen
Thierry Boutsen
Thierry Boutsen startte zijn racecarrière op Circuit Zolder in 1978. In dat jaar werd hij Benelux kampioen Formule Ford 1600 na een episch duel met Alfons Taels. Een jaar later promoveerde Thierry Boutsen met de hulp van Circuit Zolder naar de formule 3 waar zijn Martini de kleuren van “Racing for Zolder” droeg. In 1979 won hij op Zolder de Formule 3 race in het kader van de Bergischer Löwe en een jaar later volgde een zege in de Grand Prix of Zolder F3. In 1984 toen de GP van België F1 voor de tiende en laatste maal in Zolder georganiseerd werd stond Thierry Boutsen er aan de start met Arrows A7-BMW.

Chicane Circuit Zolder
Chicane Circuit Zolder
Een groep werknemers van Circuit Zolde vonden dat de herinnering aan deze grote kampioen niet mocht verloren gaan en kwam met het plan om de chicane om te dopen tot Thierry Boutsen Chicane, een idee dat meteen groen licht kreeg van General Manager Sven Pribylla. “De jaren 70 en 80 waren de gouden jaren voor Thierry Boutsen en dat gold ook voor Circuit Zolder. Met deze nieuwe naam van de chicane willen we terugblikken op de glorieuze carrière van onze formule 1 held. Vanaf nu blijft zijn naam voor goed verbonden met die van het circuit.” licht Sven Pribylla toe.

Thierry Boutsen & Marlène de Wouters
Thierry Boutsen & Marlène de Wouters
Thierry Boutsen: “Ik leerde racen op dit circuit, mijn eerste race was op Zolder. In 1978 won ik het Benelux Formule Ford kampioenschap en dat opende veel deuren voor mij. Ik werd de eerste ambassadeur van het circuit in het kader van het “Racing for Zolder” programma. Dankzij die steun schopte ik het tot de formule 1. Het feit dat ik nu tot ambassadeur voor het leven ben benoemd is een grote eer voor mij.” Dinsdag was Thierry Boutsen nog aanwezig te Circuit Zolder voor het draaien van een TV Spot ter promotie van de Historic GP.

Foto's: Circuit Zolder, Niels Vaeck & Ronald Janssens
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op woensdag 21 maart 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons