van der Horst

Circuit Zolder organiseert op 8, 9 en 10 juli het allereerste 100% elektrisch geladen autosportevenement in ons land

Circuit Zolder Electrified
Circuit Zolder Electrified
Circuit Zolder organiseert op 8, 9 en 10 juli het allereerste 100% elektrisch geladen autosportevenement in ons land, met naast competities voor elektrische racewagen, ook een volwaardige EV-show in de paddock, met uiteraard elektrische voertuigen, maar ook met heel wat andere aspecten van het elektrisch rijden. Het hele gezin komt aan bod, want ook voor de allerkleinsten zal er heel wat animatie zijn.
Uiteraard is er de komst van het FIA ETCR waarover al eerder uitgebreid bericht werd, naast de wedstrijd van de eenzitters van het ERA Series kampioenschap, een kampioenschap dat overigens zijn oorsprong in Limburg kent. Ook zal Hyundai te gast zijn met een opvallende demo-run voor onder meer onze meervoudige vicewereldkampioen rally Thierry Neuville. Echter naast de competitie op vrijdag, zaterdag en zondag is er nog heel wat meer actie, voor iedereen die de mobiliteit van morgen wil ontdekken.
 
“De interesse voor elektrische wagens neemt hand over hand toe en daarom is dit de perfecte gelegenheid voor een evenement rond elektrische voertuigen, met proefritten en boeiende animatie op het circuit”, aldus de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Circuit Zolder, Jacques Heynen. “Wij zijn als Circuit Zolder ook bezig met de toekomst en vandaar dat we ook bijzonder trots zijn om het allereerste 100 % elektrische autosportevenement in België, met een volwaardige EV-show voor elektrische wagens in de paddock, te organiseren. Circuit Zolder is een ideale omloop voor de geëlektrificeerde autosport. Dit evenement is dan ook een gigantische buitenkans voor Circuit Zolder om zich te profileren als pionier, met bovendien de presentatie van de eerste racingschool voor elektrische wagens ter wereld, en zijn we de thuisbasis van de eerste elektrische eenzitterwedstrijd ter wereld.”
 
Zelf kennismaken met elektrisch rijden 
Het hele weekend lang kan het publiek immers kennismaken met de elektrische auto’s die vandaag op onze wegen te zien zijn. Tal van merken maken van dit unieke event gebruik om hun elektrische wagens in de kijker te zetten en het grote publiek de kans te geven om met deze wagens op de legendarische piste van Circuit Zolder een proefrit te maken. Deze EV-show trekt heel wat merken aan, waaronder BMW, MINI, Audi, Volkswagen, SEAT, Jaguar, Cupra enz. Alle bezoekers van het event krijgen gratis toegang tot dit autosalon. Ook proefrijden met de wagens op het circuit van Zolder is mogelijk op de aangegeven tijdstippen in het programma. Inschrijven voor een proefrit kan ter plaatse bij het gekozen merk.
 
In de Eco-Mobility-zone maak je kennis met de vele overige elektrische mobiliteitsmogelijkheden, zoals onder andere elektrische fietsen en elektrische steps. Er is volop gelegenheid om ze uit te proberen op het speciaal daarvoor aangelegde testparcours. Onder meer Best of Bike zal met testritten voor elektrische scooters present zijn, maar ook Monceau Automobiles met tweede wagens en My Energy met oplossingen voor laadpalen, zonnepanelen en thuisbatterijen. 
 
Last but not least is er ook een Kids village met springkastelen voor elke leeftijd!

Wie meer info wil kan terecht op de website: circuit-zolder-electrified.be

Circuit ZolderDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Pure ETCR op donderdag 7 juli 2022.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons