Circuit Zolder wil vijftig F1 wagens op de piste brengen waaronder Jacky Ickx op Ferrari

Presentatie seizoen 2017 Circuit Zolder
Presentatie seizoen 2017 Circuit Zolder
Op donderdag avond werd in het Congress Center te Circuit Zolder het seizoen 2017 voorgesteld. In een korte presentatie vertelden onder andere Algemeen Directeur Sven Pribylla en voorzitter van de Raad van Bestuur van VZW Terlaemen Jacques Heynen over de plannen voor het nieuwe seizoen. De kalender was al grotendeels bekend en de meeste aandacht ging dan ook eerder uit naar de concrete invulling van de verschillende elementen.
Jacques Heynen
Jacques Heynen
De kalender 2017 te Circuit Zolder is goed gevuld, zoveel is duidelijk. Dat ook autosport in dat plaatje past, staat eveneens buiten kijf. Het circuit gaat er prat op zijn geschiedenis eer aan te doen. “We zien dit jaar de terugkeer van Blancpain GT (Sprint Cup n.v.d.r.)”, lichtte Jacques Heynen toe. “We zullen ook terug een F1-weekend houden waarin we terugblikken op de helden van weleer. Zo zal Jacky Ickx met 2 Ferrari F1-wagens aanwezig zijn en zullen we circa 50 F1-wagens mogen verwelkomen. De oude tijden zullen herleven! Naast de autosport verwelkomen we ook 3 keer een BMX-kampioenschap waarbij we werken aan een WK in 2019.”
 
Presentatie seizoen 2017 Circuit Zolder
Presentatie seizoen 2017 Circuit Zolder
Naast het sprintkampioenschap van SRO, is er vanzelfsprekend ook het eigen kind, het Belcar Endurance Championship. Dat kampioenschap kiest in 2017 om de ingeslagen weg verder te bewandelen, niet geheel verrassend gezien het groeiende succes van de voorbije seizoenen. Daarnaast is er ook NASCAR, een kampioenschap dat enige tijd geleden zijn contract verlengde. “We zullen tot minstens 2021 de NASCAR in Zolder hebben. Ik ben zelf dit jaar mijn licht gaan opsteken bij de Daytona 500 en er zijn een aantal ideeën uit voort gekomen die we zeker gaan bespreken hier in Zolder. Vorig jaar hadden we 25.000 toeschouwers, dat aantal willen we dit jaar overtreffen. We hebben ook een aantal investeringen gedaan in het circuit en staan tevens dicht bij de start van de constructie van de overdekte wielerbaan. Dat vraagt vanzelfsprekend de nodige investeringen en geld, maar de cijfers zijn elk jaar beter. We hebben bovendien geen (financiële n.v.d.r.) put en de winst stijgt elk jaar gestaag.”, aldus Heynen.
 
Sven Pribylla
Sven Pribylla
Sven Pribylla nam tot slot ook nog kort het woord. “We gaan op 15, 16 en 17 mei AMG mogen verwelkomen voor hun wereldwijd feest aangaande hun 50ste verjaardag. AMG brengt hun toppiloten mee en zal onder meer racetaxi’s voorzien voor de vele genodigden. Dit is echt een unicum, maar het benadrukt de ambitie van Circuit Zolder. Daarnaast zou ik ook willen beklemtonen dat de inwoners van Heusden, en ze zijn met meer dan dertigduizend, op elk evenement dat we zelf organiseren gratis binnen mogen. De relatie met de buren noem ik zeer goed, we werken aan een open dialoog en dat werkt; we zijn dan wel een gesloten circuit, maar ik vermeld ook graag dat het domein open is. We willen het domein hier uitbouwen voor een locatie van alle events en voor 2017 wil ik een strategie waar verandering de enige constante is, weliswaar met respect voor het verleden. Tot slot wil ik ook al onze medewerkers bedanken in de breedste zin van het woord en afsluiten met de boodschap die wij naar buiten willen dragen, het circuit is van iedereen!”

Foto's: Ronald Janssens
 


 

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op vrijdag 17 maart 2017.