van der Horst

Citroën Racing bevestigt Yvan Muller als teamgenoot van Sebastien Loeb

Sebastien Loeb - Yvan Muller
Sebastien Loeb - Yvan Muller
Niet eens een dag nadat het in een geslaagde video liet doorschemeren dat Yvan Muller volgend WTCC-seizoen voor rekening van de Franse constructeur zal rijden, bevestigde Citroën Racing de Fransman als Citroën-fabrieksrijder. De Elzasser die mogelijk reeds binnen een maand in Sonoma een vierde WTCC-titel rijk is, zal dus streekgenoot Sebastien Loeb flankeren aan boord van een tweede C-Elysée, het nieuwe strijdwapen waarmee Citroën in 2014 in het wereldkampioenschap voor toerwagens uitpakt. Muller's contract loopt alvast over twee seizoenen en de huidige puntenleider zal ook deelnemen aan het inmiddels gestarte ontwikkelingsprogramma.

Yvan Muller heeft een uitstekende reputatie in de wereld van het WTCC, waarin hij in 2008, 2010 en 2011 de wereldtitel bij de rijders heeft gewonnen. Daarbij heeft hij ieder mogelijk record gebroken, van het aantal overwinningen, van het aantal punten, tot het aantal pole positions en het aantal ronden dat hij op kop heeft gelegen. Ook in dit seizoen heeft hij zijn overmacht weer overduidelijk aangetoond en hij kan al op 8 september aanstaande, tijdens de WTCC-race op het circuit van Sonoma, USA, zijn vierde wereldtitel in de wacht slepen.

Citroën C-Elysée WTCC
Citroën C-Elysée WTCC
"Van cross-country rally’s tot het WRC, heeft Citroën Racing er altijd naar gestreefd om de beste rijders in het team te hebben,” verduidelijkt Yves Matton, Managing Director van Citroën Racing de keuze. "Wij hebben ambitieuze doelstellingen voor onze nieuwe uitdaging, het WTCC, en de komst van een ervaren rijder als Yvan zal ons helpen snel vooruitgang te boeken. Ook dit seizoen toont hij aan dat hij tot de absolute top behoort en dat hij nog steeds heel graag wil winnen. Hij zal ook een prima benchmark zijn voor Sébastien Loeb. Ze komen allebei uit de Elzas en ze kennen elkaar al heel lang. Hun wederzijds respect zal zorgen voor een uitstekende verstandhouding binnen het team.”

Tijdens zijn toerwagencarrière heeft Muller voor vijf constructeurs de autosportbelangen verdedigd en hij is tot het uiterste gemotiveerd om de nieuwe uitdaging aan te gaan. “Het zal een voorrecht zijn om met ingang van 2014 Citroën Racing te vertegenwoordigen. Ik ben ook een liefhebber van rally’s en ik heb de prestaties van Citroën en Seb in het WRC altijd op de voet gevolgd. Het is fantastisch dat een automerk met zo’n fantastische staat van dienst nu in een autosportdiscipline actief wordt waarin het nog alles moet leren. Het is voor mij interessant om niet uitsluitend als rijder te fungeren maar ook om met mijn kennis en ervaring een actieve bijdrage te leveren aan het opbouwen van een succesvol team.”




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 7 augustus 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons