van der Horst

Comeback kid Billy Monger rijdt dit weekend in het Britse F3-kampioenschap

Billy Monger - Carlin
Billy Monger - Carlin
Billy Monger viert komend weekend zijn rentree in de eenzitter-racerij bij het team van Carlin, nadat dit team eerder al toestemming had gekregen om een aangepaste vierde Formule 3-bolide in het Britse F3 kampioenschap in te zetten. De 18-jarige Brit neemt deel aan de openingsmanche van het BRDC British Formula 3 Championship, verreden op de piste van Oulton Park.
  • Hamofa Performance

Billy Monger - Carlin
Billy Monger - Carlin
Billy Monger raakte vorig jaar in april betrokken bij een zware crash tijdens een Britse F4-race op Donington Park, waarbij de onfortuinlijke coureur zijn beide onderbenen verloor. De jonge piloot ging niet bij de pakken neerzitten en droomde van een vervolg van zijn racecarrière. Bijna een jaar na dit ongeval komt zijn droom uit met een deelname aan de openingswedstrijd van het Britse F3-kampioenschap. De equipe van Carlin paste speciaal voor Monger een Formule 3-bolide aan, waarmee hij afgelopen winter al de nodige testkilometers heeft gemaakt. De wagen van de Brit is zodanig aangepast dat hij met zijn rechterhand door middel van een peddel op het stuurwiel gas kan geven en met zijn linkerhand kan op- en terugschakelen. Met zijn rechterbenenprothese bedient hij dan het rempedaal van de F3.

De formatie van Carlin kreeg eerder al toestemming van Motorsport Vision, de organisatie achter het kampioenschap, om een vierde auto in te zetten waar drie de regel is. Voorlopig is alleen de deelname aan de openingsmanche van het BRDC British Formula 3 Championship concreet, maar Billy Monger hoopt binnenkort zijn deelname aan het complete seizoen te kunnen bevestigen.

Foto's: Billy Monger




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit Internationaal op donderdag 29 maart 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons