van der Horst

Comtoyou Racing ook in de Kronos Fun Cup powered by Hankook

Comtoyou Racing - Kronos Fun Cup
Comtoyou Racing - Kronos Fun Cup
Het is waar in 2015 alles begonnen is… en het blijft onmiskenbaar een vaste waarde bij Comtoyou Racing. De Fun Cup – sinds dit jaar officieel de Kronos Fun Cup powered by Hankook – is één van de basisformules van de autosport. Ze geeft gentlemen drivers de gelegenheid om met een amusante en betaalbare bolide maximaal raceplezier te beleven, maar de afgelopen jaren heeft het kampioenschap ook enkele talenten opgeleverd die nadien verder de autosportladder konden beklimmen.
Comtoyou Racing Fun Cup
Comtoyou Racing Fun Cup
Het seizoen, met zeven manches, begon eind maart op het circuit van Mettet. Comtoyou Racing liet er, net zoals het hele seizoen het geval zal zijn, drie Fun Cup Evo3 Eenzitters rijden, en twee Tweezitters, waarbij ook de wagens die in het kampioenschap 2022 én bij de openingsmanche van 2023 voor de dubbel tekenden.

Op de #260 in de kleuren van McDonalds, kunnen gentlemen drivers Marc-Olivier Van Oppens en François Bouillon rekenen op de versterking van DTM-rijder Esteban Muth.

Jean-François Hemroulle met Tim Verbergt
Jean-François Hemroulle met Tim Verbergt
Na samen vier Belgische titels te hebben veroverd (twee in Belcar, één in BTCS en één in Belgian GT) komen Tim Verbergt en Jean-François Hemroulle opnieuw samen in actie. De voormalige officiële rijders van Audi België gaan op de #290 vooral voor de fun aan de slag, en om de zonen van Tim, Alec en Jens, een handje toe te steken.

Nog een mooi familieverhaal op de #292, met Xavier en Maxime Delpire-Crets. In Zandvoort, voor het Franco Fun Festival en voor de Hankook 25 Hours krijgen vader en zoon het gezelschap van vicekampioen Florian Van Dooren (in 2022 ook beste Rookie en kampioen in de klassen Fun en Pure).

De Comtoyou VW Fun Cup-crews
De Comtoyou VW Fun Cup-crews
Bij de Tweezitters, een unieke formule die passagiers de kans geeft om de race van binnenuit mee te maken, ontfermt Comtoyou Racing zich voortaan over de beroemde #365 Car-Pass Credeco, zesvoudig kampioen in de categorie. Aan het stuur dit seizoen: Philippe Reynens, Philippe Denis, Quentin Denis, Stéphane Lémeret en Miguel Coppieters. De #315 Fun 4 Racers, tweede vorig jaar,  doet er nog een jaartje bij, met Norbert Camara, Geoffrey Bara, Frédéric Taquet en Alexandre Coffe.

Foto's: Hans van Onsem en Comtoyou Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Fun Cup op donderdag 13 april 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons