Corrida de Duplas: Net geen podium voor Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor/Ricardo Zonta - Shell V-Power
Laurens Vanthoor en Ricardo Zonta (Shell V-Power) zijn in Interlagos als vierde over de streep gekomen in de Corrida de Duplas, de eerste manche voor het Braziliaans Stock Car kampioenschap. Het Belgisch-Braziliaans duo finishte op 0.7 seconde van Felipe Nasr en Ricardo Maurício (Full Time Sports) die derde eindigden. Jérôme d'Ambrosio die een wagen deelde met Lucas Foresti (Cimed Racing Team) kwam in de race nog mooi terug en eindigde als tiende.
Podium Corrida de Duplas 2018
De zege was voor Daniel Serra/J.P. de Oliveira (Eurofarma RC) die ook al van op de pole gestart waren. Op 2.214 seconden kwamen Rubens Barrichelo/Felipe Albuquerque (Full Time Sports) als tweede over de lijn. César Ramos/Kelvin van der Linde (Blau Motorsport) tikten als derde aan maar een straftijd van 20 seconden voor het pitten tijdens een safety car procedure wierp ze terug naar plaats 12. De laatste podiumplaats ging daardoor naar Felipe Nasr/Ricardo Maurício die nog nipt Vanthoor/Zonta, die als vijfde gestart waren, achter zich konden houden.

Foto's: Brazil Stock Car

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 10 maart 2018.