van der Horst

Corvette bevestigt programma's

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Het einde van het seizoen nadert en de meeste teams zijn al volop bezig met het opmaken van hun programma's voor volgend seizoen. Zo ook Corvette Racing, dat in 2023 weer op twee fronten actief zal zijn. Zo gaat het nog steeds IMSA aanvatten in GTD Pro, terwijl het ook de focus verlegt in het FIA WEC richting GTE Am. Daarvoor ziet het team niemand minder dan Ben Keating binnenkomen, terwijl men daarnaast Nick Tandy ziet vertrekken.
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R GTD
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R GTD
Net zoals dit jaar gaat Corvette richting IMSA met een aangepaste Chevrolet Corvette C8.R GTD. Daarvoor rekent het wederom op Jordan Taylor en Antonio Garcia als rijders, die ook dit jaar de kleuren van het Amerikaanse merk verdedigden. Voor de endurance-wedstrijden krijgen ze Tommy Milner in steun, zeker nu deze na dit seizoen terug vertrekt uit het FIA WEC, aangezien de GTE Pro-klasse opgedoekt wordt. Maar ook in het WEC blijft Pratt & Miller actief, hetzij in GTE Am en met een compleet nieuwe line-up.

Ben Keating
Ben Keating
Niemand minder dan Ben Keating zal namelijk volgend seizoen uitkomen voor Corvette. De Texaan zat al langer achter een zitje aan te lopen. Dit jaar stond hij nog aan de start met Aston Martin, maar volgend jaar komt hij samen met Nick Catsburg en een nog te bevestigen zilveren piloot uit voor Corvette Racing. Keating zal tijdens de rookie testen zijn eerste meters afhaspelen in de C8.R. Tot slot kondigde het team aan dat Nick Tandy na dit seizoen zal vertrekken. De Brit kwam twee jaar uit voor Corvette en lijkt terug op weg naar Porsche, gezien hij nog geregeld uitkwam voor het merk in de langere wedstrijden. Doch werd dit nog niet bevestigd door de Duitse constructeur zelf.

Foto's: Geert Franquet - IMSA - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 19 oktober 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons