van der Horst

Corvette naar IMSA en FIA WEC volgend seizoen - GT3 bevestigd voor 2024

Corvette Z06 GT3.R
Corvette Z06 GT3.R
Tijdens de finale van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship, die dit weekend wordt afgewerkt op Road Atlanta, vond Corvette Racing dat het tijd was om hun toekomstplannen voor te leggen. Zo bevestigde het Amerikaanse merk dat het op twee fronten actief zal zijn, zowel in IMSA als het FIA WEC en dat er daarnaast ook een nieuwe GT3 gebouwd zal worden. Deze laatste wordt verwacht tegen 2024.
Chevrolet Corvette C8.R
Chevrolet Corvette C8.R
Dit weekend zal Corvette Racing voor de laatste keer uitrukken in de GTLM, aangezien de klasse na Petit Le Mans opgedoekt wordt en IMSA overschakelt naar GTD Pro. Daarom moet Corvette Racing keuzes maken en dat hebben ze gedaan. Zo zullen zij volgend seizoen met een aangepaste Corvette C8.R GTLM aan de start verschijnen in IMSA, terwijl ze hun tweede wagen een vol seizoen laten afwerken in het FIA WEC. Dit laatste vooral met het oog op een deelname aan de 24 uren van Le Mans, waar men tevens hoopt een tweede wagen te mogen inzetten. Ook hun rijdersbezettingen blijven ongewijzigd, alleen zullen Antonio Garcia en Jordan Taylor in de Verenigde Staten rijden, terwijl Tommy Milner en Nick Tandy de globetrotters worden. Zij worden bij de endurance-races respectievelijk bijgestaan door Nick Catsburg en Alexander Sims.

Voor IMSA heeft men een vrijgeleide van twee jaar gekregen om met de aangepaste wagen te mogen rijden. Tijd genoeg, want tegen dan wil Corvette er staan met hun allereerste GT3: de Corvette Z06 GT3.R. Deze wagen zal gebaseerd zijn op de Z06-lijn die recent op de markt gebracht werd met een 5.5 liter DOHC LT6 V8-motor als krachtbron en zal, zoals de reglementen voor GT3's voorschrijven, beschikbaar zijn voor klantenteams wereldwijd vanaf 2024.

Foto's: Corvette Racing - Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 11 november 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons