van der Horst

COTA: Zege voor Ganassi Racing – Marc Goossens tweede in GT LM

5cac3581881f778f91458a59d88a6153e3743cb7.jpg
Dankzij een betere pitstopstrategie waarbij de wagen slechts twee stops maakte tegenover drie voor zijn concurrenten, won de Ganassi Racing Riley Ford van Memo Rojas en Scott Pruett de TUSC race op het circuit van Austin. De snelste wagen op de piste was nochtans de Ligier JS P2 – HPD van OAK Racing, die op weg leek naar de zege tot de wagen een stop meer moest maken dan de winnende Riley. In de GT LM klasse leek de overwinning dan weer weggelegd voor de Porsche 911 RSR van Nick Tandy en Jörg Bergmeister maar de wagen moest op het einde van de race de strijd staken en zo scoorden de SRT Motorsports Viper’s een één-twee zege met Jonathan Bomarito/Kumo Wittmer voor Marc Goossens/Dominik Farnbacher.
OAK Racing Ligier JSP2 HPD
OAK Racing Ligier JSP2 HPD
De OAK Racing Ligier vertrok vanop de pole en reed comfortabel aan de leiding tot een safety car procedure die voorsprong teniet deed. Na de herstart werd de Ligier opgejaagd door de Action Axpress Racing Corvette DP tot beide wagens de Ganassi Racing Riley moesten voorlaten. De V8 Ford Ecoboost van deze laatste wagen toonde zich minder gulzig en terwijl de andere bolides een derde maal de pits binnenkwamen om te tanken had de Riley voldoende aan twee stops en reed alzo naar de zege. De Ligier en de Corvette zetten hun strijd verder maar voor de tweede plaats. De Corvette won wat tijd bij het ravitailleren, maar Brundle kon op enkele ronden voor het einde er toch voorbij geraken en finishte met de LMP2 Ligier op de tweede plaats 2.3 seconden van de winnende Riley. De HPD ARX-03b van Brown en Van Overbeek klasseerde zich als vierde voor de Riley-Ford van Pew/Negri.

Bomarito/Wittmer - SRT Dodge Viper GTS-R
Bomarito/Wittmer - SRT Dodge Viper GTS-R
In de GT LM klasse behaalde de Viper’s een mooie dubbel nadat de Porsche van Tandy/Bergmeister, die de zege op zak leek te hebben, opgaf met problemen aan de stuurinrichting. De Viper #93 van Jonathan Bomarito en Kumo Wittmer won de klasse voor de zusterwagen van Dominik Farnbacher en onze landgenoot Marc Goossens. Patrick Long and Michael Christensen brachten hun Porsche 911 RSR naar de derde plaats, de vierde stek was voor de Risi Competizione Ferrari van Pierre Kaffer en Giancarlo Fisichella. De derde officiële Porsche van Patrick Pilet en Fred Makowiecki klom op van de vijftigste plaats bij de start naar een vijfde plaats aan de meet. BMW en Corvette kenden een tegenvallend resultaat en moesten zich tevreden stellen met de zesde en zevende plaats (BMW) en de negende en tiende positie voor Corvette.

Palttala/Cameron - Turner Motorsports BMW Z4
Palttala/Cameron - Turner Motorsports BMW Z4
Ook in de GTD klasse ging de zege naar een Viper, Ben Keating en Jeroen Bleekemolen wonnen met hun Dodge Viper SRT GT3-R . Dane Cameron en Markus Palttala reden een groot deel van de race aan de leiding in hun klasse maar finishten tenslotte als derde achter de Magnus Racing Porsche van Lally en Potter. Jan Heylen en Madison Snow pakten de vierde plaats met hun Porsche 911 GT.

Uitslag COTA Tusc race:

1. Pruett/Rojas (Chip Ganassi Racing Ford Ecoboost Riley)
2. Yacaman/Brundle (OAK Racing Ligier JSP2 HPD)
3. Barbosa/Fittipaldi (Action Express Racing Corvette DP)
4. Brown/van Overbeek (Extreme Speed Motorsports HPD ARX-03b)
5. Negri Jr./Pew (Michael Shank Racing Ford Ecoboost Riley)
6. Westbrook/Valiante (Spirit of Daytona Racing Corvette DP)
7. R.Taylor/J.Taylor (Wayne Taylor Racing Corvette DP)

Foto's: IMSA



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons