Coupes de Pâques: Belgen maken indruk op eerste racedag

Lorens Lecertua - Chazel Technologie Course
Het Franse circuitseizoen start dit weekend met de traditionele Coupes de Pâques op het circuit van Nogaro. Enkele Belgen komen er aan de start en op de eerste dag deden zij het uitstekend en drie landgenoten mochten het podium op. Lorens Lecertua mocht al bij zijn eerste race in de Alpine Elf Europa Cup op het hoogste podiumschavotje plaats nemen, RACB National Team rijder Yani Stevenheydens, die debuteert in de formule 4 werd derde in zijn tweede race terwijl Benjamin Lessennes als derde finishte in de eerste race voor het FFSA GT4 kampioenschap.
Benjamin Lessennes/Ricardo Van der Ende - BMW M4 GT4
In het FFSA GT4 kampioenschap komen dit jaar drie Belgen aan de start, naast Benjamin Lessennes en Stéphane Lémeret die er beiden vorig jaar al actief waren, koos ook Florian Van Dooren voor het Franse GT kampioenschap. Geen wijzigingen voor Lesennes die uitkomt voor hetzelfde team als vorig jaar,  L'Espace Bienvenue en dezelfde teammaat naast zich krijgt, Ricardo Van der Ende. In de eerste race van het weekend deden zij het uitstekend en eindigden al direct op het podium. In het 36 wagen sterke startveld moeste ze enkel de de Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT4 van Grégory Guilvert/ Christophe Hamon en de Matmut Evolution Toyota GR Supra GT4 van Etienne Cheli/Enzo Joulié voor zich dulden aan de finish. Zij werden tevens tweede in de Silver Cup, de winnende Audi kwam uit in de Pro-Am klasse.

Stéphane Lémeret/Corentin Tierce - CMR
Lémeret, die opnieuw uitkomt op een Alpine A110 GT4 van CMR maar nu Corentin Tierce als teamgenoot heeft, finishte als achtste en vierde in de Silver Cup. Florian Van Dooren die eveneens deel uitmaakt van het CMR team en het stuur van een Alpine A110 deelt met Stépane Auriacombe eindigde op de vierentwintigste plaats en negende in de Am klasse.

Yani Stevenheydens op het podium
Yani Stevenheydens verdedigt dit jaar de kleuren van het RACB National Team in het Franse formule 4 kampioenschap. Voor onze landgenoot werd het de vuurdoop in de autosport maar hij bracht het er uitstekend vanaf. In de eerste race die op zondagmorgen plaats vond finishte hij tiende op 26 deelnemers, maar in de namiddag deed hij nog een stuk beter hij vertrok als derde en eindigde op diezelfde plaats na Pol Lopez en Enzo Peugeot. Verleden jaar reed Lorens Lecertua nog in het formule 4 kampioenschap maar nu maakte hij de overstap naar de Alpine Elf Europa Cup. In zijn eerste race leek hij overtuigend af te stevenen op een mooie derde plaats toen de beide wagens voor hem elkaar raakten en makaar uitschakelden. Lecertua pakte zo bij zijn eerste race in de cup al direct zijn eerste zege.

PS: Na de race van de FFSA GT werden er heel wat straffen uitgedeeld voor aanrijdingen en foutieve pitstops. Ook de BMW van Lesennes werd bedacht met een straftijd van 20 seconden voor een gevaarlijk manoeuvre bij het verlaten van de pits en valt terug naar de tweeëntwintigste plaats. Lémeret stijgt nu wel naar de zesde plaats algemeen, derde in de Silver klasse.

Foto's: Chazel Technologie Course, FFSA GT-GT4 & RACB National Team

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 9 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.