van der Horst

Croix-en-Ternois: 2CV Racing Cup: Mickey Racing als lokale helden, titel voor de The Golden Horse 2

De voorzitter Robert Van Gysegem verblijft nog steeds in het ziekenhuis, maar hij gaat er langzaam op vooruit en ondertussen hebben ‘zijn’ troepen van de 2CV Racing Cup hun finale 2021 op de sympathieke Franse omloop van Croix-en-Ternois afgewerkt. Op het programma stonden twee races van zes uur en die hebben het verdict geleverd.
Het bleek een zeer goede keuze van Michaël Berben om de jonge, lokale rijder Julien Darras, die normaal in de GT4 European Series uitkomt en het circuit van Croix-en-Ternois als zijn broekzak kent, mee aan boord te nemen in de #3 Mickey Racing. In beide races toonde het team zich de sterkste, maar opgepast, dat was niet voldoende om de titel op zak te steken.
 
Een vijfde en een zesde plaats, met zelfs een klein probleempje onderweg, en een moeilijk moment voor Jean-Pierre Blaise, die rondging na een tik van een C1 op zaterdag, waren voldoende voor de #16 The Golden Horse 2 om de eerste plaats in het kampioenschap te behouden. Jean-Pierre Blaise en Gérard Schmidt zijn dus de nieuwe kampioenen 2021, terwijl Sébastien Piette, die er niet bij was in Zolder, derde wordt, achter een zekere Michaël Berben die in de Franse regio Pas-de-Calais de volle pot scoorde!
 
In de eerste race van zaterdag was de rest van de top-3 voor de #33 FKR-M1 van Mehdi-Rik Bouchereau en Massimo Petralia en de #42 BNLL 2 van Clément Nopère, Michaël Jassogne en Mathieu Devos. Jean-Yves Beeckman stond met de #1 JMCE 1 lang in de grindbak en de auto die hij deelde met Léonard Licops en Maxime Berthomoest werd vijfde tussen de #18 Chatreix by Trapanelle van Chenier-Berthier-Ehrhardt en de #2 Team 2 van van der Straten-Boveroux.
 
De #47 2CV Wet Dream RT van Mertens-Mertens won logischerwijze bij de ‘Améliorées’, daar waar de #435 2 Pattes Foll van Canesant-Canesant-Flipo-Pade het deed in de categorie ‘Classiques’, terwijl de #31 2PK Racing Team van Willaert-Staelen-De Bel primus was bij de ‘Prototypes’, en de #68 Team FG Ormep 760 van Lercher-Mazurier-Coirnot-Stoerkler kwam als eerste ‘Xpérimentales’ over de meet. De #81 Pork Pie Racing van Sparrow-Harmer was de beste in de categorie ‘UK / Guest’. 
 
De laatste manche van het seizoen eindigde 40 minuten eerder dan voorzien. Het circuit was al behoorlijk nat door het slechte weer en na een motorbreuk van de 2CV ‘Classique’ #13 van Chenier & co werd de baan echt onberijdbaar. De #3 Mickey Racing van Berben-Darras won met maar liefst vier ronden bonus op de #33 FKR-M1 van Mehdi-Rik Bouchereau en Laurent Bressan, en de #10 JMCE 10 van Etienne Licops en Patrice Lacroix. De #55 AG Racing Box 55 van Houben-Abrahams-Abrahams en de #2 Team 2 bleven de #16 The Golden Horse 2 van de nieuwe kampioenen voor. In de top 10 eindigde ook de #1 JMCE 1, terwijl de zeges in de diverse categorieën gingen naar de 68 Team FG Ormep 760 in ‘Xpérimentales’, naar de #47 2CV Wet Dream RT in ‘Améliorées’, de #435 2 Pattes Foll in ‘Classiques’ en de #90 2CV de Feu (Brethenoux-Asseborn-Asseborn-Cadot) in ‘Prototypes’. De #52 Crisis Racing van Roads-Tovey won in ‘UK / Guest’.
 
Het seizoen 2021 van de 2CV Racing Cup zit er dus op. De prijsuitreiking is voorzien voor over enkele weken met de uitdrukkelijke wens dat ‘Mr President’ van de partij kan zijn. We houden u op de hoogte.

2CV Racing CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 22 november 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons